​ERC proposa bonificar l'IBI per atraure població a Ripoll

La iniciativa es debatrà al proper ple municipal

Roger Bosch i Eudald Casas, regidors d'ERC a Ripoll
Roger Bosch i Eudald Casas, regidors d'ERC a Ripoll | ERC
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:22h
ERC de Ripoll proposa bonificar l'IBI per atraure gent al municipi. La iniciativa es debatrà al proper ple municipal del 29 d'octubre, via moció que han presentat els republicans. 

En concret, ERC pretén que es bonifiqui l’IBI a tots els habitatges de Ripoll on hi visquin persones empadronades al municipi. Ho argumenta així: "Aquesta mesura seria favorable tant als habitatges on hi visquin els propietaris com als habitatges on hi visquin persones en règim de lloguer. Caldria que aquesta bonificació fos automàtica, a partir de la informació que ja té l’Ajuntament de Ripoll sense necessitat d’haver de fer cap sol·licitud. L’Ajuntament podria mantenir el nivell d’ingressos per aquest concepte, però establint uns valors d’IBI més elevats que els actuals per als habitatges sense cap persona empadronada a Ripoll i amb valors d’IBI més baixos als actuals per als habitatges amb persones empadronades a Ripoll. La bonificació d’IBI per habitatge es podria ampliar si durant l’exercici anterior s’han realitzat rehabilitacions o reformes significatives de l’edifici on es trobi l’habitatge".

D’altra banda, ERC proposa que es bonifiqui l’IBI a tots els locals on s’hi realitzi activitats
econòmiques o socials. Amb el següents paràmetres: "Caldria que els titulars de l’activitat fossin persones empadronades a Ripoll (com a mínim un 50% dels propietaris haurien d’estar empadronats al municipi). Aquesta mesura seria favorable únicament per a locals amb activitat, tant als locals on els mateixos propietaris desenvolupin l’activitat com als locals on realitzin l’activitat persones amb règim de lloguer. En aquest cas, creiem que és convenient que els interessats facin la sol·licitud de bonificació. L’Ajuntament podria mantenir el nivell d’ingressos per aquest concepte, però establint uns valors d’IBI més elevats que els actuals per a les propietats sense el mínim exigit de persones empadronades a Ripoll i amb valors d’IBI més baixos als actuals per a les propietats que compleixin amb el mínim exigit de persones empadronades a Ripoll. La bonificació d’IBI per propietat es podria ampliar si durant l’exercici anterior s’han realitzat ampliacions, rehabilitacions o reformes significatives de l’edifici on es trobi l’activitat econòmica o social".