La Pyrenees Stage Run obre les inscripcions de l'edició 2020

La cursa consta de set etapes a través dels indrets més emblemàtics del Pirineu

Dos participants durant la PSR 2019
Dos participants durant la PSR 2019 | Guillem Casanova
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:46h

El proper dilluns 4 de novembre s’obriran les inscripcions per a la 5a edició de la Pyrenees Stage Run  que tindrà lloc del 30 d’agost fins al 5 de setembre de 2020, seguint un recorregut de 240 km i 15.000 m de desnivell positiu, repartits en set etapes passant per pobles, colls, llacs i cims emblemàtics del Pirineu Català i Andorrà.

En les seves quatre primeres edicions, la cursa ha anat creixent constantment en nombre de participants fins arribar a la xifra de 123 participants (58 equips) en l'edició 2019 celebrada el passat setembre.

Cal destacar l'interès que genera la cursa a l'estranger, ja que un 85% dels participants són vinguts d'altres països, entre els quals destaquen Austràlia, Veneçuela, Argentina, Estats Units o el Canadà, sent la majoria procedents d’Alemanya, Holanda i el Regne Unit.
 

Un corredor durant l'edició 2019 de la PSR 2019 Foto: Guillem Casanova


Les curses per etapes: un format que creix

Durant els últims anys estem vivint un creixement exponencial del nombre de curses que es realitzen per tot el territori català i espanyol. Si mirem més en detall podem veure com les curses per etapes són un dels formats que més s'estan donant a conèixer, ja que són molt diferents de tots els altres.

Les curses per etapes són una forma de turisme actiu que permet visitar una zona de gran abast, de forma totalment organitzada i a més a més, acompanyat de gent amb els mateixos valors i objectius que tu; cosa que dóna com a resultat una connexió especial amb la resta de participants i una experiència única.

Amb aquest objectiu va néixer la Pyrenees Stage Run l’any 2016, una cursa en equips de dues o tres persones i en un entorn espectacular com és el Pirineu. L’organització vetlla durant els dies de cursa perquè tots ells només hagin de preocupar-se de córrer i gaudir del trajecte, ja que transporten l’equipatge entre les etapes, munten avituallaments i gestionen l’allotjament i dietes dels corredors.


Del Pirineu a la Costa Brava

El mateix equip també organitza la Costa Brava Stage Run, amb dos recorreguts possibles, un de 85 km i un altre de 125 km repartits en tres etapes i resseguint el litoral de la Costa Brava de Sud a Nord. La 3a edició de la Costa Brava Stage Run se celebrarà del 24 al 26 d’abril de 2020. Les inscripcions estan obertes des del passat mes de juny i ja s’han esgotat gairebé la meitat de places disponibles.