Un formatge de la Fundació MAP, premiat als World Cheese Awards

El Flor de Neu amb Tòfona ha aconseguit una medalla de plata al prestigiós concurs internacional

L'equip de la formatgeria MUUU BEEE
L'equip de la formatgeria MUUU BEEE | Fundació MAP
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:27h
El formatge Flor de Neu amb Tòfona de la formatgeria MUUU BEEE de la Fundació MAP ha estat premiat amb una medalla de plata als World Cheese Awards 2019 de Bergamo, Itàlia. Un reconegut certamen formatger a nivell mundial on han participat 3.804 formatges de 42 països de tot el món i sis continents diferents.

L'equip de la Formatgeria MUUU BEEE està molt satisfet perquè significa un reconeixement a la qualitat de la llet del Ripollès, al territori i a l'esforç d'un equip de persones amb compromís.

El Flor de Neu amb Tòfona de la Conca és un formatge estacional, que es realitza de novembre a març, amb pasta de tòfona i llet crua de vaca. Presenta un interior ferm en el seu estadi inicial i més cremós a mesura que avança la maduració.

Aquest és el segon premi rellevant que recull la formatgeria MUUU BEEE ja que l’any 2018 el Tendre de Drap va obtenir el 3r premi de la categoria "formatge de vaca jove" al certamen estatal GourmetQuesos.

La formatgeria va iniciar la seva activitat fa tres anys en el marc del Centre Especial de Treball de la Fundació MAP i ha permès la creació, fins a dia d’avui, de quatre llocs de treball per a persones amb discapacitat.

Un projecte social que, a més de crear llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat, es compromet amb el territori i genera una activitat sostenible a través de la cooperació amb el sector primari. La llet amb què elabora MUUU BEEE prové íntegrament de l’explotació Mas La Folcrà de Sant Joan de les Abadesses.