La llevantada fa créixer el Ter al seu pas per Ripoll

El temporal ha obligat a suspendre el transport escolar durant unes hores

El Ter, a Ripoll
El Ter, a Ripoll | Joaquim Colomer
Pere Pratdesaba / Sergi Ambudio
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:09h
El temporal que ha afectat durant les últimes hores el conjunt del país ha fet créixer el cabal dels rius, especialment el del Ter, que al seu pas per Ripoll ja supera els 100 metres cúbics per segon. Des dels serveis d'emergència s'ha instat a no acostar-se a les lleres.

En conjunt, els cabals dels rius a les comarques de Girona segueixen sent alts per sobre de Sau i Susqueda, i a la desembocadura del Ter, Fluvià, Muga i Daró. Aquests cabals es mantindran en nivells alts d’alerta al llarg del dia, i amb tendència a disminuir a partir del migdia.

La llevantada també ha generat molts problemes de mobilitat. En el conjunt de Catalunya hi ha una quarantena de carreteres tallades per esllavissades o inundacions. Al Ripollès hi ha afectacions a Ribes, Campdevànol i Setcases. Podeu consultar totes les incidències en directe, en aquest enllaç. 

A causa del fort temporal, Renfe ha informat que s’estan produint talls i retencions a diversos trams de la xarxa ferroviària. La circulació està interrompuda a la R3, entre Planoles i Puigcerdà, per la caiguda d'un arbre.

Pel que fa al transport escolar, el servei s'ha suspès a primera hora del matí però s'ha reactivat completament al voltant del migdia.

A Ripoll hi ha uns 200 abonats sense llum, segons ha apuntat Fecsa-Endesa.

Al conjunt de la comarca i al llarg de tot l'episodi de pluja, s'han registrat gairebé 100 litres. El lloc on ha plogut més és Ulldeter, amb 159 litres.
 

El riu Ter, al seu pas per Roda de Ter, a Osona, aquest matí. Foto: Josep M. Montaner