Una carbassa de 665 quilos guanya el concurs de la Fira de Sant Joan de les Abadesses

La pluja intermitent no fa la guitza i el municipi s'omple de visitants

Les carbasses guanyadores del concurs
Les carbasses guanyadores del concurs | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:34h
La plaça Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses ha acollit aquest diumenge, 20 d'octubre, la desena edició de la Fira de la Carbassa, una cita consolidada del calendari de tardor. La recepta ha estat la mateixa que en anteriors edicions: una fira de productes artesans i de restauració, amb tastets i degustacions, un taller de ceràmica i un altre de pastisseria adreçats a infants, una demostració de l’art de fer escultures amb carbasses, i el concurs de fotografia organitzat pel Grup Fotogràfic Abadesses.

Tot i que en algun moment han caigut quatre gotes, al final el sol s'ha imposat i la fira ha rebut molt gent.

Els protagonistes de la cita han estat, com sempre, les carbasses que han anat a concurs. El navarrès Rubén Mendi, amb un exemplar de 665,5 quilos, s'ha emportat el primer premi. Salvador Mogas, de Santa Maria de Palautordera (el Vallès Oriental) ha aconseguit el segon i el tercer guardó, amb dues carbasses de 619,5 i 517 quilos.

El rècord de la fira encara el té el mateix Ruben Mendi, que el 2017 va presentar una carbassa de més de 800 quilos, i que aquest any ha aconseguit el rècord d’Espanya amb 990’5 kg. 

Les trobades com la de Sant Joan, a més d’estar pensades per als visitants, també són atractives per als aficionats a cultivar aquest fruit de tardor, que intercanvien informació, tècniques i, fins i tot, llavors, que són part del secret per aconseguir-ne de gegants rau en la selecció genètica que es fa. Fins i tot es poden trobar els arbres genealògics dels exemplars que van guanyant concursos.