Torna la Tria de Mulats a Espinavell

A la fira ramadera hi participen explotacions ramaderes de Molló, Camprodon i Llanars

Tria de Mulats d'Espinavell
Tria de Mulats d'Espinavell | J.M. Montaner
Redacció
12 d'octubre del 2019
Actualitzat el 13 d'octubre a les 17:29h
El pròxim diumenge, 13 d'octubre, es durà a terme una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell. Es tracta d'una fira ramadera d'arrel tradicional, que un any més aplegarà uns 300 caps de bestiar equí procedents d'una quinzena d'explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon. La fira té una forta repercussió econòmica al sector turístic de la Vall de Camprodon i a la comarca en general.

Per la Tria, les explotacions ramaderes portaran els seus escamots d'equins des de les pastures de muntanya, on han passat l'estiu, fins a les Planes d'Espinavell, on se celebra la fira. També hi haurà un apartat comercial de l'esdeveniment, amb unes 40 parades de productes tradicionals com ara embotits, formatges, maquinària agrícola o pastisseria.

L'Ajuntament de Molló habilitarà un aparcament amb capacitat per més de 400 vehicles per assegurar la mobilitat a Espinavell, així com un servei de bus gratuït entre Molló i la fira, que funcionarà ininterrompudament des de les 7.00 a les 17.00 hores.

Els actes de la fira seran els habituals de cada any. Segons informa l'Ajuntament de Molló, durant tot el dia hi haurà la fira ramadera amb l'exposició i venda de bestiar equí, així com de la fira comercial amb venda de productes artesanals. A partir de les 11 hores tindrà lloc la baixada del bestiar, que un any més travessarà el riu Ritort al seu pas per Espinavell. A les 13.00 hores hi haurà l'entrega de premis als millors exemplars (en les categories d'euga, pollina, semental, parella i escamot), i a la tarda es durà a terme la tria de mulats (separació dels pollins de les eugues).