Més de 30 explotacions de bestiar oví se citen a la Fira de Santa Teresa de Ripoll

La mostra, amb 176 anys d’història, se celebrarà el proper dimarts

La fira, en una foto d'arxiu
La fira, en una foto d'arxiu | Xevi Pujol
Redacció
12 d'octubre del 2019
La tradicional Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l’ovella se celebrarà el proper dimarts, 15 d'octubre, a Ripoll, on ja es fa des del 1843 (176 anys). La mostra apropa al visitant a l’activitat  agrícola i ramadera, especialment el bestiar de la raça ovina ripollesa.

A partir de les 9 del matí al passeig Sant Joan hi haurà el tradicional esmorzar de productes derivats del xai. Seguidament a les 9.30 h al passeig Mestre Guich i a la plaça de l’Escorxador de Ripoll es podrà veure la mostra d’ unes 35 explotacions de bestiar oví, prioritàriament de raça ripollesa, provinents de la comarca però també d’altres zones de Catalunya. Mentre, el jurat format per veterinaris i ramaders, entre d’altres, puntuarà el millor marrà, lot d’ovelles, lot de xaies i el millor animal de la fira.

Un any més hi haurà el concurs d’endevinar el pes d’un xai, que té una gran acollida entre el públic visitant, amb la merescuda recompensa del mateix xai pel que encerti el pes de l’animal.

El programa per l’edició d’enguany destaca la mostra d’eines i equipaments per a la ramaderia que es farà al passeig Sant Joan. Composta per establiments i serveis del Ripollès i Osona, s’hi podrà trobar des de vehicles adequats per les tasques ramaderes, guarniments pel bestiar, eines, etc.

Durant tot el dia, al centre de la vila (plaça Sant Eudald, plaça Gran, plaça de la Lira i al carrer Jacint Verdaguer), hi haurà la fira de productes artesanals, prioritzant els productes relacionats amb el xai i la ramaderia i altres de mercat tradicional.