La Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses espera exemplars de més de 600 quilos

Els cultivadors més destacats se citen el diumenge 20 d'octubre

Una edició passada de la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses
Una edició passada de la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses | Marc Cargol
Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:54h
La plaça Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses acollirà el diumenge 20 d'octubre la desena edició de la Fira de la Carbassa, una cita consolidada del calendari de tardor. La recepta és la mateixa que en anteriors edicions i comptarà amb una fira de productes artesans i de restauració, amb tastets i degustacions, un taller de ceràmica i un altre de pastisseria adreçats a infants, una demostració de l’art de fer escultures amb carbasses, i el concurs de fotografia organitzat pel Grup Fotogràfic Abadesses (podeu consultar aquí tota la programació).

Amb tot, les protagonistes de la cita seran, com sempre, les carbasses que van a concurs. Enguany es repartiran 1.300 euros per als que portin els exemplars més grans (amb premis també per a les fruites locals i comarcals) i per a la carbassa més original.

El rècord de la fira encara el té el navarrès Ruben Mendi, que el 2017 va presentar una carbassa de més de 800 quilos, i que aquest any ha aconseguit el rècord d’Espanya amb 990’5 kg. En aquest marc, la fira espera carbasses que superin els 600 kg.

Les trobades com la de Sant Joan, a més d’estar pensades per als visitants, també són atractives per als aficionats a cultivar aquest fruit de tardor, que intercanvien informació, tècniques i, fins i tot, llavors, ja que, a més de les cures especials en el conreu, part del secret per aconseguir-ne de gegants rau en la selecció genètica que es fa. Fins i tot es poden trobar els arbres genealògics dels exemplars que van guanyant concursos. 
 

Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol