Ripoll

El nou consistori infantil de Ripoll torna a estar liderat per una alcaldessa

Queralt Torres, de l’escola Vedruna, pren el relleu de Jana Soler

per Redacció, 1 d'octubre de 2019 a les 11:36 |
El nou consistori infantil de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala de plens de l’Ajuntament de Ripoll ha acollit aquest dilluns, 30 de setembre, la constitució del vuitè consistori infantil. L'acte ha tingut lloc a dos quarts de sis de la tarda.

La sala estava atapeïda amb nens i nenes de les escoles, juntament amb els seus pares, mares, mestres i familiars, que volien acompanyar els dos representants de sisè curs de les escoles de Ripoll, i donar suport així, la seva candidatura a l’alcaldia infantil del curs 2019-2020. Tampoc van faltar a l’acte els membres del consistori infantil del curs 18/19 que, per última vegada exercien el paper com a tal.


Dolors Vilalta, regidora de Convivència, Participació, Educació i Seguretat, va iniciar el ple presentant les dues novetats d’enguany: per una banda l’escola Ramon Suriñach no tindrà representació a la corporació infantil perquè no atenen cap infant d’aquesta franja d’edat i per l’altra és que el consistori infantil 18/19 continua vinculat a la participació ciutadana però des d’un altre projecte.

Així ha començat a caminar el nou consistori juvenil, un òrgan nascut de la petició d’aquests nens i nenes que després de treballar un any des del consistori infantil tenen ganes de seguir treballant pel seu poble. Vilalta també va agrair la implicació de l’escola Ramon Suriñach durant aquests anys i va finalitzar el seu discurs afirmant que “amb el consistori infantil aprenem tots uns dels altres i fem reflexions des de la mirada dels més petits”.


Seguidament, l’alcaldessa infantil Jana Soler va dirigir unes paraules de reconeixement al seu equip i va animar als nens i nenes a treballar intensament recordant-los que un any passa ràpidament, i que per aquest motiu volen seguir implicats amb el poble, per dedicar-li més temps. Després cada infant es va presentar i defensar la seva candidatura i seguidament va exposar les dues propostes que l’hi agradaria executar enguany, que val a dir que moltes estan relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Finalment es va passar a les votacions, en les que només i voten els infants, secretes i en les quals cal votar a tres representants tal com ho recull el reglament del mateix consistori infantil. Acabat l’escrutini, que va tenir moments de molt empat, es va proclamar com a alcaldessa infantil a Queralt Torres, de l’escola Vedruna. Així i per setè any consecutiu l’alcaldia estarà ostentada per una nena.


Amb un empat entre quatre infants en segon lloc, es va haver de fer votacions de nou per desempatar i tenir així la secretaria resolta. Amb una segona volta molt justa, finalment Ona Torres l’ocuparà.

L’assignació de lesset regidories es va portar a sorteig entre els altres candidats (inclosa la secretària), tal com marca el reglament, quedant assignades de la següent manera:

Escola Vedruna

Queralt Torres Planas
Alcaldessa

Roger Freixa Escribà
Regidor Obres i Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa


Escola Maragall

Ona Martínez Torner
Regidora de convivència, seguretat ciutadana i participació i educació

Adrià Moreno Pujol
Regidor d’Esports, Entitats i Associacions


Escola Tomàs Raguer

Aleix Ramos Soler              
Regidor serveis Econòmics i Administració General

Laia Castany Belver
Regidora de Serveis a les Persones, regidoria delegada de cultura i festes


Escola Salesians

Marta Masdeu Casals

Regidora de turisme, comerç, fires i mercats.

Carla Sánchez Sirvent                                    

Regidora de Salut, Benestar Social, Gent Gran i Joventut. 


Abans de finalitzar, l’alcaldessa sortint Jana Soler va fer el traspàs de la vara d’alcaldessa a la nova alcaldessa Queralt Torres, que amb molta emoció va fer un petit discurs.

Seguidament van arribar les felicitacions de les famílies i les fotos oficials, que passaran a escriure un capítol més de la participació infantil a Ripoll.

Com ja s’ha fet el els cinc exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d’un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d’acord amb les propostes i accions que aprovi el seu plenari i o a la junta setmanal del dilluns.

- Fotos de la constitució del consistori infantil

 

Participació