Rosa Serra inaugura una escultura a Sant Joan de les Abadesses

L'acte tindrà lloc dissabte a les 12 del migdia a l’IE Mestre Andreu

L'escultura de Rosa Serra
L'escultura de Rosa Serra | Aj. Sant Joan
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:42h
L’escultora Rosa Serra i Puigvert (Vic, 1944) inaugurarà, el pròxim dissabte 28 de setembre a les 12 del migdia, una escultura anomenada "Enaltiment de l’estudi i l’escola: estudi, esforç i futur" a l’IE Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses.

El mateix dia, a les 18 hores, també s’inaugurarà l’exposició "Òpera prima: pintures de Rosa Serra" al Palau de l'Abadia, que es podrà visitar fins al 31 d’octubre de 2019. Serra ja va exposar l’any passat a l'Espai Art l'Abadia, però aquesta vegada es podrà veure l’obra pictòrica d’aquesta autora que ha estat prolífica en escultura, però que també ha explorat altres disciplines.

Rosa Serra

Rosa Serra va néixer a Vic però va traslladar-se amb la seva família a Olot quan només tenia vuit anys, i és on treballa i resideix actualment. Va rebre classes de pintura i dibuix a l’acadèmia del pintor Lluís Carbonell, i més tard a l’escola de Belles Arts d’Olot, on va estudiar ceràmica, gravat i dibuix.

A partir del 1973, un any més tard de la seva primera exposició individual, va començar a dedicar-se a l’escultura, i ja el 1976 va rebre el premi Escultura la III Biennal de Bilbao.

El 1985 el Comitè Olímpic Internacional li encarregà una sèrie d'escultures per als Jocs Olímpics d'estiu de 1988 a Seül. Ha fet altres escultures de temàtica esportiva per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i el 2000 l'empresa Nike li encarregà una estàtua de Tiger Woods a Oregon. També és autora de la Suite Olympique de la seu del COI a Lausana i de diverses peces d'aquesta temàtica situades a l'Olimpic Park de Seül i al Comitè Olímpic d'Àsia, a Kuwait.

El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.