Campdevànol participa a l'assemblea general del Cercle Europeu del Metall a Ucraïna

L'entitat està formada per una vintena de municipis d’una quinzena d’estat

Els representants de Campdevànol
Els representants de Campdevànol | Aj. Campdevànol
Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:47h
Campdevànol va participar aquest cap de setmana passat a l’assemblea general de “Ring of the European Cities of Iron Works” (Cercle Europeu de les Ciutats del Metall) a la ciutat d’Ivano-Frankivsk, a Ucraïna, entitat de la que en forma part des de l’any 2012.

Entre altres coses, a banda de l’assemblea anual, també es va fer la fira de forjadors, on hi van participar representants de tots els països membres, es va visitar el projecte de rehabilitació d’una fàbrica d’Ivano-Frankivsk convertida en un espai que alberga diferents serveis socials, culturals i empresarials, i finalment es va donar el relleu a la ciutat italiana de Pratovecchio-Stia, on es farà l’assemblea general l’any que ve. L’any que ve el Cercle Europeu de les Ciutats del Metall celebrarà el seu 20è aniversari.

L’Ajuntament de Campdevànol va estar representat per la regidora i segona tinent d’alcalde, Blanca Sánchez; la tècnica de Cultura, Marta Guitart; i el forjador campdevanolenc  Eulogio Villalobos. Precisament, Villalobos va participar a la fira on els ferrers i forjadors van crear una escultura que van regalar a la ciutat.

Les delegacions dels països representats al cercle van ser rebuts a l’Ajuntament d’Ivano Frankivsk, on es va celebrar l’assemblea general.

Allà es va fer la presentació d’Erasmus 2019 -programa on també participa Campdevànol- a càrrec de joves ucraïnesos i on es va destacar la importància d’aquest projecte pels joves dels països que en formen part.

El Cercle Europeu de Ciutats del Ferro està format per una vintena de municipis d’una quinzena d’estats i té com a missió, d’una banda, impulsar les diferents accions polítiques a l’entorn del ferro des de les administracions públiques i, de l’altra, respectar permanentment els valors de pau i prosperitat.