Una exposició repassa els 90 anys del Museu Etnogràfic de Ripoll

La presentació es farà el proper diumenge

L'exposició «Sentiments en vitrina»
L'exposició «Sentiments en vitrina» | MER
Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:21h
Des del 9 d’agost i fins a finals de novembre es pot visitar "Sentiments en vitrines" al Museu Etnogràfic de Ripoll, una exposició que commemora els 90 anys del centre. A través d’un petit recorregut en el temps, coneixem la seva trajectòria: des de la tasca inicial realitzada per Tomàs Raguer i el grup de folkloristes ripollesos en recollir i preservar el patrimoni de les nostres contrades tot creant l’Arxiu Museu Folklòric de Ripoll el 1929, fins a la continuïtat del seu treball, seguint amb la documentació, estudi, preservació i divulgació del ric fons patrimonial, tant material com immaterial, al museu actual.

De la mostra cal fer especial menció a un petit àmbit anomenat "Memòria i vida: El Museu Etnogràfic de Ripoll és fruit del llegat de moltes persones que al llarg del temps han cedit els objectes al Museu". En aquesta ocasió, es dona protagonisme a la persona que hi ha al darrere de la peça conservada. Cada objecte té una memòria, una història, però és la persona qui li dóna vida i valor. Així, a partir d’algunes peces del fons del Museu, descobrirem les diferents històries i persones que s’amaguen en cadascuna d’elles.

La mostra permet conèixer més sobre l’evolució del museu des de la seva fundació fins a l’actualitat, però també pensada perquè a qui la visiti se li despertin emocions, sentiments, records...

A més, és una mostra viva en la qual el públic pot participar de forma activa, tot fent-se una fotografia amb barretina, aportant imatges de la infantesa o deixant el seu escrit amb idees i/o propostes pel Museu del futur.

El diumenge 29 de setembre, a les 12 hores del migdia, al Museu Etnogràfic de Ripoll es realitzarà un petit acte de presentació de l’exposició, com a reconeixement a totes les persones que han col·laborat en aquesta mostra i a tothom qui ha anat dotant de memòria i vida el Museu al llarg dels anys, tot realitzant una visita per l’exposició a càrrec de la directora Roser Vilardell.