Ripoll ret homenatge a Rabaseda, recent campió del món de bàsquet

El jugador es va mostrar sorprès per la rebuda

El jugador, amb l'alcalde de la localitat
El jugador, amb l'alcalde de la localitat | Ajuntament de Ripoll
Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:23h
La sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll va rebre el recent campió del món de bàsquet, Xavi Rabaseda, actualment jugador del Gran Canaria. L’acte, encapçalat per l’alcalde Jordi Munell, va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Josep Isern, i d’altres representants de la corporació municipal.

L’Ajuntament va obsequiar a l’esportista amb el llibre de La Portalada perquè amb paraules del mateix alcalde pogués explicar arreu on vagi "aquest nostre patrimoni tan singular i universal que volem que arribi a ser declarat Patrimoni de la Unesco”. Munell també va anunciar que “ens hem compromès amb els grups municipals que estem a aquí representants a fer una proposta al plenari de Ripoll, per concedir-te la distinció Guifré, que es dona a persones de Ripoll que s’han dignificat per portar el nom d’aquesta vila arreu del món”.

També va afegir que "l'esport és un element que volem i estem promocionant posant les instal·lacions esportives a disposició no només d’entitats de Ripoll sinó a clubs i entitats d’arreu, que busquin un destí esportiu ja sigui per l’excel·lència de les instal·lacions, el clima i l’entorn i és un objectiu en el qual el teu nom també ens ajuda a posar Ripoll en el mapa en el món de l’esport”. Munell va finalitzar desitjant en nom de tot el poble molts i molts més èxits en aquesta vida esportiva que té per davant: “Desitgem que el campus que fas cada estiu en el qual venen desenes i desenes de nens i nenes d’arreu del país es pugui perpetuar a aquí Ripoll, ja que posarem les facilitats perquè així sigui”.

El campió del món es va mostrar sorprès i molt agraït de la rebuda que ha tingut a la vila que representa arreu: “Puc dir amb la veu ben alta que sóc de Ripoll i que porto el nom del meu poble allà on vaig i em sento molt orgullós de ser d’aquí”. I va afegir: “És el meu èxit personal i col·lectiu més important, pocs pensaven que podíem guanyar, però aquest equip té molta ambició. Van caure els favorits i sabíem que era la nostra”.

En el transcurs de l’acte, Rabaseda va signar el llibre d’Honor de Ripoll, va mostrar la medalla d’or al públic assistent i per últim va signar una samarreta que es col·locarà al pavelló de l’Avellaneda. Ara, Xavi Rabaseda ja té la mirada fixada en els Jocs de Tòquio, un somni més pel qual posarà tots els esforços.

- Fotos de l'acte (Ajuntament de Ripoll)