Camprodon reclama a l'Estat més inversions a la línia de tren

El consistori aprova una moció

Dos trens de Rodalies aturats a l'estació de Vic.
Dos trens de Rodalies aturats a l'estació de Vic. | Adrià Costa
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:54h
L’Ajuntament de Camprodon ha aprovat una moció on reclama al Ministeri de Foment espanyol més inversions a la línia de tren de Puigcerdà. El consistori exigeix una redistribució pel que fa al pressupost de manteniment de la infraestructura actual, sobre la qual circulen els serveis de Rodalies de Catalunya.

"En molts punts, l’estat de la via es troba al límit de la seva capacitat. La manca d’inversions es tradueix en accidents, incidents i avaries i una continuada pèrdua de velocitat i fiabilitat", es queixa el consitori. L’Ajuntament comunicarà aquesta posició al Ministeri de Foment, Adif, els grups polítics al Congrés dels Diputats, el Consell Comarcal del Ripollès i de la Cerdanya i els ajuntaments d’ambdues comarques per tal que aquestes inversions es portin a terme.

Segons l’alcalde, Xavier Guitart, es tracta d’una línia “molt utilitzada pels veïns de Camprodon i per la gent de la Vall, ja que representa una connexió important amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Vic”. Per aquest motiu, assegura l’alcalde: “Ens hem compromès a exigir més inversions dirigides a aquesta via, i a demanar que es dediquin els recursos necessaris per a la posada al dia de les diferents línies de rodalies i regionals”.