Els propietaris demanen la retirada del Pla de l'Alta Garrotxa

L'associació que els aglutina presentarà una esmena a la totalitat de la proposta

Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:29h
Trobada de l'Associació de Propietaris de l'Alta Garrotxa
Trobada de l'Associació de Propietaris de l'Alta Garrotxa | NG
Les associacions de propietaris de l’Alta Garrotxa i de la Vall de Camprodon anuncien que presentaran esmena a la totalitat del Pla de l’Alta Garrotxa. Demanen la retirada del pla després d’haver estat expulsats de la comissió executiva del Consorci de l’Alta Garrotxa, arrel d’una modificació dels seus estatuts.

Els propietaris han manifestat que el seu posicionament definitiu és obligat a causa de la falta d’una voluntat negociadora real per part del Departament de Territori i del Consorci de l’Alta Garrotxa i que el pla ni respon a les necessitats del territori ni contempla òrgans de gestió veritablement participatius.

E aquest sentit, els presidents de les dues associacions, Francesc Bonet i Josep Maria Pujol-Galceran han manifestat: “De la mateixa manera que en el seu moment no hi va haver un procés de participació ciutadana real, ara tampoc hi ha hagut una voluntat de negociació real: no han acceptat pràcticament cap dels aspectes importants per nosaltres i quan ho han fet, ha estat només de paraula, sense cap garantia ni compromís creïble. L’objectiu del Departament i del Consorci de l’Alta Garrotxa no ha estat mai un pla on tothom s’hi sentís acollit, sinó imposar el seu model.”

Els mateixos presidents també han assenyalat que lamenten en particular el posicionament del Consorci de l’Alta Garrotxa, que en una modificació d’estatuts no pactada amb els actors del territori, ha expulsat de la seva comissió executiva entre d’altres els veïns, els propietaris i la Coordinadora de Defensa de l’Alta Garrotxa (CEDAG) que fins ara hi eren representats.

Cal recordar que l’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa va néixer com a reacció al Pla de l’Alta Garrotxa i a la absència d’un procés de participació ciutadana obert a tots els afectats i previ a la redacció del mateix