Sergi Sol presenta el llibre sobre Oriol Junqueras a Sant Joan de les Abadesses

L'acte de presentació de "Fins que siguem lliures" es farà a l'Auditori Jaume Nunó del Palmàs

Un grafiti d'Oriol Junqueras en un pont de la C-17
Un grafiti d'Oriol Junqueras en un pont de la C-17 | Adrià Costa
Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:52h
El dissabte 21 de setembre, l'Auditori Jaume Nunó del Palmàs de Sant Joan de les Abadesses acollirà la presentació del llibre sobre Oriol Junqueras, Fins que siguem lliures, està escrit pel periodista Sergi Sol, un dels col·laboradors més propers del vicepresident del Govern, ara jutjat i empresonat a Madrid. Aquesta obra va ser una de les més venudes per Sant Jordi.

La trobada, que començarà a dos quarts de sis de la tarda, comptarà amb la presència de Sergi Sol. L'acte està organitzat per la secció local d'ERC i s'emmarca dins de la celebració de la Festa del Grito del poble mexicà a Sant Joan de les Abadesses.  

Sergi Sol narra, analitza i contextualitza -des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim d'Oriol Junqueras- la precipitació del 20-S; la celebració del referèndum; el desconcert posterior a la proclamació de la República; l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics; l'aplicació del 155; l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme; la celebració de les eleccions del 21-D, i els entrebancs per configurar un nou Govern.

Es tracta d'un relat amb informació inèdita d'aquest període transcendental per la història de Catalunya que té la voluntat "de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras", expressa el mateix autor.