L'Hospital de Campdevànol obre la celebració del centenari a tota la comarca

La commemoració, que estrena un logotip especial, arrenca coincidint amb la Festa Major

Anna Colomer ha dissenyat el logotip del centenari de l'Hospital de Campdevànol
Anna Colomer ha dissenyat el logotip del centenari de l'Hospital de Campdevànol | Arnau Urgell
14 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:49h
L'1 d'octubre de 1920 es va inaugurar l'Hospital de Campdevànol. Quan manca poc més d'un any per arribar al centenari, la institució ha iniciat la commemoració coincidint amb la Festa Major. Ho va fer amb un acte aquest divendres que va servir, entre altres, per presentar el logo dels 100 anys i esbossar un programa d'actes que s'obrirà a tota la comarca.

“Hem fet història. És un hospital que va néixer de la voluntat popular i que ara és un referent al Ripollès”. Amb aquestes paraules, Dolors Costa, alcaldessa i presidenta del patronat de l'Hospital de Campdevànol, va donar per inaugurada l'exposició que repassa el centenari de la institució. Un equipament que va començar a gestar-se el 1916 gràcies a les subscripcions populars –el micromecenatge de l'època- i les aportacions de l'Ajuntament i d'altres institucions. Actualment, és l'element de referència del sistema de salut a la comarca donant servei a 26.000 habitants i feina a unes 200 persones.

Els actes per celebrar el centenari s'allargaran fins a l'octubre de 2020. A banda de l'exposició inaugurada aquest divendres al centre cívic la Confiança de Campdevànol –i que serà itinerant per tot el Ripollès-, es preveu un cicle de conferències amb personalitats de renom en diversos municipis de la comarca, un acte institucional amb la presència del president Quim Torra, una cursa popular i activitats per apropar l'hospital a les escoles. A més, s'ha engegat una campanya per aconseguir la Creu de Sant Jordi.

El logotip del centenari

L'acte d'aquest divendres també va servir per presentar el logotip del centenari. L'ha dissenyat la ripollesa Anna Colomer després d'imposar-se en un concurs on es van presentar una trentena de propostes.

El logo està format per un 100 format per un número 1 i dos símbols de suma. Precisament el concepte suma forma part de la gènesi d'una idea que també incorpora, segons la seva creadora, elements com “vida”, “hospital” així com “esperança”, “transparència” i “coordinació”.

L'Hospital de Campdevànol, coincidint amb l'inici dels actes del centenari, també fa el salt a les xarxes socials i ha obert comptes a Twitter, Instagram i ha impulsat el hashtag #100hospitaldecampdevanol.