En Peyu posa la directa de la Festa Major de Campdevànol

El municipi celebra una nova edició de la Gala, del 12 al 17 de setembre

Presentació de la Festa Major de Campdevànol
Presentació de la Festa Major de Campdevànol | Ajuntament de Campdevànol
Redacció
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:09h
L’Ajuntament i la Comissió de Festes de Campdevànol ja tenen enllestida una nova edició de la Gala, la festa major del municipi. Des del dijous 12 de setembre i fins al dimarts 17 de setembre, el poble s’omplirà de festa i actes diversos tradicionals però també amb novetats.

L’encarregat de donar la benvinguda a la Gala serà l'humorista Peyu, amb l’espectacle L’home orquestra, que es podrà veure el dijous 12 de setembre, a les 21.30 h a la sala Diagonal (totalment gratuït).

La Gala també servirà per donar el tret de sortida a la celebració del centenari de l’Hospital de Campdevànol amb la presentació dels actes que es faran el 2020 i la inauguració d’una exposició de fotografies antigues, el divendres a la tarda. Aquest mateix dia, també s’estrenarà el documental del centenari de la UE Campdevànol.

També se celebrarà la primera edició de la Fira-Tast de la Ratafia, que es farà dissabte a la tarda, i aquest dia també es commemorarà els 30 anys d’agermanament amb el poble de Valldemossa (Mallorca). Tant divendres com dissabte a la nit serà el torn de l’Almorratxa’t: amb grups com Doctor Prats, N’Rock-Cat o Jukebox.

Com marca la tradició, la ballada de la Dansa serà un dels actes més esperats de la Gala. Es ballarà diumenge a les 18 h i a continuació es farà un acte per commemorar els 50 anys de pubillatge a Campdevànol, on hi participaran totes les pubilles del poble que hi ha hagut durant aquests anys, i es farà un homenatge a Josep Haro, primer alcalde de l’etapa democràtica a Campdevànol. L’endemà dilluns es tornarà a ballar La Gala a les 18h de la tarda. Cal destacar que la Colla de Grallers i Geganters celebren també els 25 anys.

Per últim, recordar que durant la nit de dissabte s’instal·larà un Punt Lila, amb un doble objectiu: conscienciar per la lluita contra les agressions sexistes i alhora un punt de suport per a possibles casos. D’altra banda també es portaran a terme diferents accions per reduir el plàstic. En aquest sentit es posaran a la venda gots reutilitzables per un euro (diners que es destinaran posteriorment al banc d’aliments) i pel Sopar de Fideus de dimarts es demanarà que la gent porti els coberts i plats de cas per evitar llençar plàstic.