El Trenet Turístic de Ripoll passeja 2.519 persones aquest estiu

Aquesta xifra suposa un increment d'un 26% respecte a l'any passat

Trenet Turístic de Ripoll, aquest estiu
Trenet Turístic de Ripoll, aquest estiu | Aj. Ripoll
Redacció
29 d'agost del 2019
Actualitzat el 30 d'agost a les 15:48h
Ripoll ha disposat, per tercer any consecutiu, del Trenet Turístic. L'objectiu d'aquest servei és oferir una manera diferent, i apte per a tots els públics, de visitar la vila de Ripoll i el seu entorn.

Enguany, el Trenet ha funcionat del 28 de juliol al 23 d'agost, i oferia la possibilitat de fer dos recorreguts diferents: un per conèixer el patrimoni i l'altre per conèixer els paratges naturals de la Font del Tòtil i la Roca.

Amb 27 dies de funcionament, el servei ha passejat a 2.519 persones, xifra que suposa un increment d'un 26% respecte a l'any passat. D'aquestes persones, 439 van comprar el paquet turístic que incloïa el Conjunt Monàstic, el Museu Etnogràfic i el Trenet Turístic, que amb un preu econòmicament interessant.

Els grups organitzats també han sumat en aquesta xifra, amb un total de 327 persones. En l'àmbit particular han estat 968 persones adultes, 348 infants de 5 a 12 anys i 437 menors de 4 anys. Com a dada curiosa remarcar que d'aquest total, uns 900 usuaris entre adults i infants, han estat veïns i veïnes de Ripoll, fet que mostra que el trenet és una atracció que agrada al públic Ripollès.

L'Ajuntament valora positivament aquestes xifres i considera un encert oferir dues rutes diferenciades, i consideren el Trenet Turístic una bona estratègia de promoció turística per revitalitzar el municipi.
 

Trenet Turístic de Ripoll, aquest estiu Foto: Aj. Ripoll