Instal·len un nou sistema de cloració de l'aigua potable al dipòsit d'Espinavell

Els treballs d'execució de les obres ja han començat i es preveu que entri en funcionament a mitjans de setembre

Sistema de cloració d'aigua potable a Espinavell
Sistema de cloració d'aigua potable a Espinavell | Ajuntament de Molló
Redacció
27 d'agost del 2019
Des de l'Ajuntament de Molló informen que, aquests últims dies d'agost, ha començat la instal·lació d'un nou sistema que permetrà potabilitzar de forma automàtica l'aigua del dipòsit d'Espinavell, que subministra de mitjana uns 10,3 m3/dia a 50 finques d'aquest nucli, amb una població flotant d'entre 50 (hivern) a 200 persones (estiu).
 
Fins ara, aquest dipòsit potabilitzava l'aigua a través d'un sistema de pastilles, fet que provocava diferents concentracions de clor en l'aigua en funció de la demanda o del cabal aportat per les fonts que abasteixen aquest dipòsit.
 
El nou sistema entrarà en funcionament a mitjans de setembre, i permetrà la cloració de l'aigua de forma automàtica. Aquest sistema, també implantat al dipòsit de Ginestosa el 2007 i al de Molló l'any 2017, està dotat amb l'automatització de la cloració mitjançant sincronització amb la detecció d'entrada d'aigua al dipòsit, i funcionarà amb electricitat provinent de plaques solars. Així doncs, només l'aigua que entra al dipòsit es clorarà, mentre que la sobrant eixirà i tornarà altra vegada al medi sense manipulació. Aquest sistema és més fiable i segur que l'actual i assegura uns nivells de clor permanents i adequats al cabal entrant i sortint.
 
El cost dels treballs d'execució de les obres, segons informa l'Ajuntament, són de 23.472,23 euros, dels quals 6.693,45 euros (un 28,52%) han estat subvencionats per Dipsalut de la Diputació de Girona, i la resta per fons municipals.