Cultura

El FeMAP tanca la seva edició 2019 amb 5.507 assistents

El Festival de Música Antiga dels Pirineus comença a preparar el 500è aniversari del naixement de Joan Brudieu de cara el 2020

per NacióRipollès , 27 d'agost de 2019 a les 09:09 |
Concert d'Arnau Tomàs & Mercè Hervada a Camprodon. | FeMAP
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha tancat la seva edició 2019 després de dos mesos d'un extens programa de concerts, protagonitzats per la presència de Flandes com a país convidat i per l'exhauriment d'entrades en 20 dels 53 recitals. En total, hi han assistit 5.507 persones.

Enguany, el festival ha arribat a 36 municipis (s'hi ha sumat també Camprodon) de nou comarques pirinenques, i també del Rosselló (1) i Andorra (3).

 
La multitudinària assistència referma l'arrelament del festival que, segons fonts de l'organització, preveu per a l'any vinent diverses incorporacions de municipis i que inaugurarà la desena edició l'any 2020 amb una nova producció pròpia: la Missa de Difunts de Joan Brudieu, el compositor francès que va arribar de ben petit a la Seu d'Urgell, població on també hi va morir.

Tot i que la data de naixement de Joan Brudieu no es pot establir com a definitiva, els estudiosos la situen l'any 1520.
 
Entre els 53 concerts desenvolupats aquest estiu destaquen les formacions que han exhaurit les entrades en tots els seus actes: Romina Lishcka i Sofie Vanden Einde (Sant Quirze de Pedret i Olp), l'Ensemble O Vos Omnes (Berga i Salàs de Pallars), Vespres d’Arnadí (la Seu d'Urgell i Sant Joan de les Abadesses) i Arnau Tomàs i Mercè Hervada (Alp i Beget).

 
Dos mesos de prestigi musical
 
Durant els mesos de juliol i agost, el festival ha apropat prestigiosos grups i solistes acostumats a interpretar els seus repertoris en auditoris de tot el món, de manera que els habitants del Pirineu han pogut gaudir d'una excel·lència que tradicionalment només és a l'abast de les grans ciutats.
 
Com sempre els concerts han anat acompanyats de visites guiades a monuments i nuclis
antics, que s'incorporen a l'entrada del concert com una activitat complementària que cada
cop compta amb més usuaris. En paral·lel, també s'han de destacar els 19 concerts
complementaris en residències d'avis, hospitals i centres d'acollida de col·lectius en risc
d'exclusió.
 
Amb un pressupost de mig milió d'euros, el FeMAP planteja la propera edició amb perspectives de creixement territorial, ja que són diversos els municipis que han expressat la seva voluntat d'integrar-s'hi, segons afirmen fonts de l'organització.

 

Participació