Ripoll rep els infants sahrauís i les famílies que els acullen dins del projecte «Vacances en pau»

Aquesta experiència permet a aquests nens i nenes gaudir d'uns dies lluny dels campaments de refugiats de Tindouf i garanteix, entre altres coses, assistència sanitària i una alimentació equilibrada

Munell, Colomer i Roig han acompanyat els infants durant la recepció d'aquest dimecres
Munell, Colomer i Roig han acompanyat els infants durant la recepció d'aquest dimecres | Aj. Ripoll
Redacció
22 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:21h
Aquest dimecres, l'Ajuntament de Ripoll ha rebut als nens i nenes sahrauís i a les famílies
Ripolleses voluntàries participants del projecte Vacances en pau, un programa organitzat per la Delegació del Front Polisario conjuntament amb totes les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya.

Sota el lema Acull un somriure, durant els mesos d'estiu les famílies catalanes acullen a infants sahrauís d'entre 10 i 12 anys, dels campaments de refugiats a Tindouf.
 
Enguany són 6 els infants que passen l'estiu a Ripoll fugint de les altes temperatures durant l'estiu al Sàhara, que oscil·len diàriament entre els 45 i 50 graus. Aquesta experiència permet als infants viure en unes condicions diferents de les que viuen la resta de l'any en la inhòspita hammada algeriana, i garantir així assistència sanitària i una dieta equilibrada.
 
L'acte ha tingut lloc aquest dimecres a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Ripoll i ha comptat amb la presència de l'alcalde Jordi Munell, el Regidor de Benestar Social Joan Maria Roig i del Regidor i Cap de l'Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa i President del Consell Comarcal, Joaquim Colomer.

Durant la recepció, Munell va explicar que des de fa temps, l'Ajuntament col·labora en aquest projecte per tal que aquests nens refugiats puguin gaudir d'unes vacances en un entorn diferent, i alhora, per apropar la realitat del poble sahrauí a les famílies que els acullen.