Ingressa a presó un home relacionat amb onze robatoris a domicilis del Ripollès, el Maresme i Sant Cugat del Vallès

L'objectiu dels lladres eren els diners, les joies i altres objectes de valor

Redacció
22 d'agost del 2019
Els Mossos d'Esquadra continuen investigant el cas i busquen la resta de membres de l'organització criminal
Els Mossos d'Esquadra continuen investigant el cas i busquen la resta de membres de l'organització criminal | Imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de nacionalitat albanesa i de 33 anys, com a presumpte autor d'onze robatoris en habitatges entre juny del 2018 i el maig del 2019. Els investigadors han pogut relacionar tres robatoris comesos pel mateix grup el 2018, un a Sant Cugat del Vallès i dos més al Maresme, amb vuit robatoris més d'aquest mes maig del 2019 al Ripollès, concretament a Camprodon i Sant Pau de Segúries.

Tots els robatoris es van cometre amb el mateix modus operandi: els lladres buscaven cases aïllades i aprofitaven la tarda i la nit per saltar la tanca i forçar la porta principal, o alguna porta corredissa, per accedir a l'interior mitjançant el mètode de la palanca amb tornavís o estri similar. L'objectiu eren els diners, les joies i altres objectes de valor.

El grup també sostreia vehicles per desplaçar-se a cometre els robatoris i quan ja l'havien comès, l'abandonaven en una zona de la ciutat de Barcelona que tenien controlada, per després fugir. En alguns casos s'havien emportat també el vehicle del domicili que estaven robant, aprofitant que trobaven les claus a l'immoble.
 
La investigació es va iniciar l'any 2018 quan els Mossos d'Esquadra van identificar el detingut i altres persones, també de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors dels fets. Des del cos però, expliquen que es tracta d'un grup itinerant molt professionalitzat que fan accions molt seguides en un lloc concret i després marxen a altres països d'Europa, i per tant, són molt difícils de localitzar.

El maig passat se'ls va identificar com a presumptes autors dels robatoris a la comarca del Ripollès, i els investigadors van actuar amb celeritat i per primera vegada van poder detenir un dels autors a l'Hospitalet de Llobregat. El detingut, que ha ingressat a presó provisional per ordre del jutge instructor del cas, està encausat per l'autoria dels robatoris a domicilis i com a membre d'un grup criminal. Els Mossos continuen investigant i busquen la resta de membres del grup.