L'exposició «Sentiments en Vitrines» commemora els 90 anys del Museu Etnogràfic de Ripoll

Tot i que fa més de 100 que va començar la història del museu, va ser l'any 1929 quan se'l reconeix com a tal

La mostra estarà exposada fins a finals de novembre
La mostra estarà exposada fins a finals de novembre | Aj. Ripoll
Redacció
21 d'agost del 2019
Sentiments en vitrines és l'exposició que acull el Museu Etnogràfic de Ripoll que commemorar els seus 90 anys d'història. La mostra es va obrir al públic el passat 9 d'agost, i tot i que el museu fa més de 100 anys que va començar a caminar (va ser l'any 1929 quan se'l reconeix com a etnogràfic) és un record als 90 anys que se celebren enguany.
 
L'exposició, a través d'un recorregut en el temps, ens porta a conèixer la seva trajectòria des de la tasca inicial realitzada per Tomàs Raguer i el grup de folkloristes ripollesos en recollir i preservar el patrimoni de la zona, creant l'Arxiu Museu Folklòric de Ripoll el 1929, fins a la continuïtat del seu treball, seguint amb la documentació, estudi, preservació i divulgació del ric fons patrimonial, tant material com immaterial, del Museu actual.
 
En aquesta ocasió, la mostra dona protagonisme a la persona que hi ha al darrere de la peça conservada. Cada objecte té una memòria, una història, però és la persona qui li dóna vida i valor. Així, a partir d'algunes peces del fons del Museu, es descobreixen les diferents històries que s'amaguen en cadascuna d'elles.
 
L'exposició, que estarà exposada fins a finals de novembre i es pot visitar en horari d'obertura del museu, està pensada per conèixer més sobre la trajectòria de l'espai que l'acull.