90 anys Museu Etnogràfic

L'exposició «Sentiments en Vitrines» commemora els 90 anys del Museu Etnogràfic de Ripoll

Tot i que fa més de 100 que va començar la història del museu, va ser l'any 1929 quan se'l reconeix com a tal

La mostra estarà exposada fins a finals de novembre | Aj. Ripoll
per NacióRipollès, 21 d'agost de 2019 a les 14:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sentiments en vitrines és l'exposició que acull el Museu Etnogràfic de Ripoll que commemorar els seus 90 anys d'història. La mostra es va obrir al públic el passat 9 d'agost, i tot i que el museu fa més de 100 anys que va començar a caminar (va ser l'any 1929 quan se'l reconeix com a etnogràfic) és un record als 90 anys que se celebren enguany.
 
L'exposició, a través d'un recorregut en el temps, ens porta a conèixer la seva trajectòria des de la tasca inicial realitzada per Tomàs Raguer i el grup de folkloristes ripollesos en recollir i preservar el patrimoni de la zona, creant l'Arxiu Museu Folklòric de Ripoll el 1929, fins a la continuïtat del seu treball, seguint amb la documentació, estudi, preservació i divulgació del ric fons patrimonial, tant material com immaterial, del Museu actual.

 
En aquesta ocasió, la mostra dona protagonisme a la persona que hi ha al darrere de la peça conservada. Cada objecte té una memòria, una història, però és la persona qui li dóna vida i valor. Així, a partir d'algunes peces del fons del Museu, es descobreixen les diferents històries que s'amaguen en cadascuna d'elles.
 
L'exposició, que estarà exposada fins a finals de novembre i es pot visitar en horari d'obertura del museu, està pensada per conèixer més sobre la trajectòria de l'espai que l'acull.

 

Participació