La pianista Alba Ventura clourà el Festival Isaac Albéniz de Camprodon

Interpretarà "Suit Iberia", la peça més destacada del compositor, aquest dijous 15 d'agost

per NacióRipollès, 14 d'agost de 2019 a les 11:25 |
La pianista Alba Ventura | Ricardo Ríos
Aquest dijous 15 d'agost clou la 34a edició del Festival Isaac Albéniz de Camprodon, després d'haver ofert concerts i haver acostat la música a la vila durant gairebé 3 setmanes.

La interpretació de Suite Iberia, per part de la pianista Alba Ventura, serà l'espectacle que tancarà el cicle de concerts del festival en un escenari de luxe, el Monestir de Sant Pere, a partir de les vuit del vespre. A més, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, farà entrega de la Medalla Albéniz 2019 a la pianista.


L'entrega d'aquest reconeixement és un dels actes tradicionals del certamen, i coincideix amb el moment que es produeix la interpretació de Suite Iberia, una de les peces mestres del llegat d'Isaac Albéniz. Es tracta d'una obra de quatre quaderns, la llargada i la dificultat de la qual la converteixen en una de les creacions més destacades de la literatura pianística espanyola.

Un reconeixement amb història

Des de l'any 2004, el Festival atorga aquesta medalla als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions a la divulgació de l'obra mestra del compositor.

La primera intèrpret a rebre aquesta medalla va ser la pianista Alicia de Larrocha, i entre els concertistes que també han rebut la distinció destaquen Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle, HisakoHiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro, Mirian Conti, Triantafyllos Liotis, Òscar Martín de Sevilla i José Maria Duque.

 

Cartell de l'acte Foto: Aj. Camprodon

 

Participació