1 de 10

Sant Joan de les Abadesses i Ogassa disposen d'una àrea de parapent

La Generalitat ha autoritzat la pràctica d'aquest esport a la zona de Serra Cavallera aprofitant el desnivell, el clima, el vent i l'orientació de la vall

Vol amb parapent prop de la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó | Aj. Sant Joan de les Abadesses
per NacióRipollès, 13 d'agost de 2019 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa uns dies, Ogassa i Sant Joan de les Abadesses disposen d'una autorització de la Generalitat de Catalunya per poder practicar parapent, a la zona de la Serra Cavallera, aprofitant el desnivell de l'entorn, el clima, el vent i l'orientació de la vall. L'autorització té una vigència d'un any i es tenen en compte les diferents espècies animals i l'entorn.

Les característiques i l'accés a la zona fan que la situació sigui idònia per fer vols hike&fly, en el que els pilots guanyen l'alçada necessària per enlairar-se pujant a peu i carregant tots els elements a l'esquena.


Durant les estacions de clima càlid es poden fer vols de distància gràcies a les condicions de la zona, tot i que a l'estiu, els corrents tèrmics poden ser potents i requerir un pilotatge més tècnic. Els vols a l'hivern són generalment de baixada i no sempre permeten aterrar a Sant Joan.

Hi ha diversos punts d'enlairament. A alguns s'hi accedeix des d'Ogassa en direcció a Camprodon i al refugi Montserrat. Si els esportistes surten des de Sant Joan de les Abadesses, el desnivell total és de 1200 metres, i un altre punt se situa sota del Puig Estela, a prop de 2.000 metres d'altitud. La zona d'aterratge oficial és a prop de l'Alberg Rural Ruta del Ferro, a més d'altres punts d'aterratge d'emergència.


Aquest permís permetrà dotar d'un atractiu de turisme d'oci actiu al Ripollès, encara que cal recordar que es tracta d'un espai protegit que s'ha de respectar i que els pilots són responsables de la seva seguretat i de valorar els seus coneixements i equips per decidir iniciar el vol.
Participació