El Banc de Sang recorrerà 8 municipis del Ripollès aquest agost

Les reserves són molt baixes i els hospitals catalans estimen que necessiten 20.000 donacions

Redacció
09 d'agost del 2019
Amb les últimes calorades les donacions de sang han baixat, i les reserves son més baixes de les necessàries. Durant el juliol les donacions han caigut un 20% a Catalunya en relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%. En aquests moments, els centres mèdics disposen de sang per 7 dies, quan l'òptim, diuen, són 10 dies. Dels grups més sensibles, els negatius, només hi ha reserves per 3 dies.
 
Des dels hospitals es fa una crida urgent a acostar-se als principals centres mèdics catalans, a on es disposa d'espais de donació, o a participar en les campanyes que recorren diferents pobles i ciutats, com en el cas del Ripollès, a on es podrà donar sang a 8 municipis durant l'agost.
 
Els hospitals catalans estimen que necessitaran 20.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats, i això es tradueix a 800 donacions diàries.
 
Donacions de sang al Ripollès
 
Durant l'agost s'han reforçat les campanyes de donació i el Ripollès serà una de les comarques on s'arribarà. En concret serà a 8 municipis: el 9 d'agost a Pardines, el 10 d'agost a Camprodon, el 16 d'agost a Vallfogona, el 17 d'agost a Setcases i Sant pau de Segúries, el 18 d'agost a la Vall de Núria, el 24 d'agost a Ribes de Freser i el 7 de setembre a Campdevànol.