Ripoll acollirà la Fira Europea del Formatge els dies 21 i 22 de setembre

Amb el lema "Del productor al consumidor", aquesta 5a edició vol remarcar el valor de ser un certamen sense intermediaris

Una parada de formatges
Una parada de formatges | Xevi Pujol
Redacció
07 d'agost del 2019
Els dies 21 i 22 de setembre, la plaça de la Lira de Ripoll acollirà una nova edició de la
Fira Europea del Formatge, organitzada per l'Ajuntament de la vila en col·laboració amb
l'Agencia de Desenvolupament del Ripollès i l'Associació Ruta Europea del Formatge. Enguany el certamen es presenta amb el lema Del productor al consumidor i vol remarcar el valor de ser una fira sense intermediaris, podent conèixer així la història de cada formatge de primera mà.
 
La fira, que aquest any celebra la 5a edició, reunirà productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses. Concretament, de formatges del Ripollès en seran 6 els productors que hi participaran: Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra, Mas el Lladre i les Vaques d'en Mel. Pel que fa a formatges Europeus hi haurà representació de 8 territoris: DO Idiazabal, DO Cabrales, DO Maó-Menorca, DOP Torta del Casar, DOP Beira Baja, DOP Nisa, DO Flor de Guia i Quesos de Vilalluenga. Una nova oportunitat de tastar i comprar formatges de renom internacional a la nostra vila.
 
Durant el dissabte 21 de setembre l'horari de venda i degustació serà de deu del matí a tres quarts de vuit del vespre, i a partir de les vuit se celebrarà la Chesse Route, un sopar especial de tapes amb productes dels territoris participants en la fira.
 
El Diumenge 22 de setembre, l'horari de venda i degustació serà de deu del matí a vuit del vespre ininterrompudament, i com a novetat d'aquest any, a les dotze del migdia i
durant dues hores, se celebrarà un vermut formatger elaborat per Murcarols.
 
Durant tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir de menús especials als restaurants adherits a la fira, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats. També es podrà visitar una formatgeria i conèixer la vila de Ripoll amb el trenet turístic. Els més petits de la casa també tindran el seu espai al certamen, i des de l'organització programen diferents activitats.
 
A principis de setembre, totes les parts participants en la 5a edició de la Fira Europea del Formatge presentaran el certamen i com es desenvoluparan totes les accions.