Ripoll classifica «El Roig» com a sòl no urbanitzable

La modificació del POUM aprovada en el ple del mes de juliol garanteix la funcionalitat agrícola d'aquesta zona

per NacióRipollès , 6 d'agost de 2019 a les 15:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Ripoll ha classificat El Roig com a sòl no urbanitzable, i amb aquesta modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) aprovada en el ple municipal de mes de juliol, es garanteix que en aquesta zona no s'hi pugui construir i que la seva funcionalitat sigui agrícola.

El Roig és zona situada al nord de l'àmbit del conjunt de l'antiga colònia industrial que porta el mateix nom i té una extensió de 13,118 metres quadrats. Ara, aquest terreny passa de ser sòl urbà no consolidat a ser sòl no urbanitzable, i per tant, es desestima la urbanització d'aquesta zona, assegurant la continuïtat de les condicions actuals naturals, d'ús i de l'entorn de la colònia.


Actualment, aquesta zona està mancada d'infraestructures d'accés, d'afectació hidràulica, i té impacte en l'entorn protegit, unes condicions que fan el sol d'aquesta zona sigui inviable respecte dels principis generals de l'actuació urbanística i contraris al desenvolupament sostenible.

La voluntat municipal, segons informen des de l'Ajuntament, és concentrar els usos industrials en espais específics, per garantir una millor gestió urbanística i ambiental, fet que justifica la classificació d'aquests terrenys en sòl no urbanitzable.

 

El Roig, Ripoll Foto: Aj. Ripoll

 

Participació