Ripoll classifica «El Roig» com a sòl no urbanitzable

La modificació del POUM aprovada en el ple del mes de juliol garanteix la funcionalitat agrícola d'aquesta zona

Redacció
06 d'agost del 2019
L'Ajuntament de Ripoll ha classificat El Roig com a sòl no urbanitzable, i amb aquesta modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) aprovada en el ple municipal de mes de juliol, es garanteix que en aquesta zona no s'hi pugui construir i que la seva funcionalitat sigui agrícola.

El Roig és zona situada al nord de l'àmbit del conjunt de l'antiga colònia industrial que porta el mateix nom i té una extensió de 13,118 metres quadrats. Ara, aquest terreny passa de ser sòl urbà no consolidat a ser sòl no urbanitzable, i per tant, es desestima la urbanització d'aquesta zona, assegurant la continuïtat de les condicions actuals naturals, d'ús i de l'entorn de la colònia.

Actualment, aquesta zona està mancada d'infraestructures d'accés, d'afectació hidràulica, i té impacte en l'entorn protegit, unes condicions que fan el sol d'aquesta zona sigui inviable respecte dels principis generals de l'actuació urbanística i contraris al desenvolupament sostenible.

La voluntat municipal, segons informen des de l'Ajuntament, és concentrar els usos industrials en espais específics, per garantir una millor gestió urbanística i ambiental, fet que justifica la classificació d'aquests terrenys en sòl no urbanitzable.
 

El Roig, Ripoll Foto: Aj. Ripoll