ERC Sant Joan no considera prioritària la compra d'un habitatge, per 160.000 euros, per després enderrocar-lo

L'equip de govern ha aprovat l'adquisició de can Victu a on volen habilitar una zona verda i millorar l'accés al barri de l'Estació

Edifici de can Victu a Sant Joan de les Abadesses
Edifici de can Victu a Sant Joan de les Abadesses | ERC Sant Joan
Redacció
02 d'agost del 2019
Durant la passada legislatura, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses havia impulsat la compra de l'antic magatzem de can Victu, situat a l'esquerra de la pujada de l'Estació de Sant Joan, i que havia de servir per millorar l'accés a aquest barri. En el seu moment, ERC va donar suport a la compra d'aquest immoble, pels beneficis que podia aportar al municipi.

Aquest dimecres, durant el primer ple ordinari d'aquesta nova legislatura, l'equip de govern de MES ha aprovat l'operació de compra de l'habitatge per un import de 160.000 euros, provinents d'una sol·licitud de crèdit. Aquesta compra respon a la voluntat d'enderrocar aquest edifici per transformar l'espai en una gran zona verda al voltant del rec d'Oganes, i millorar l'accés de la carretera de l'Estació.

Ara, el grup municipal d'ERC s'oposa a aquesta operació al·legant que "destinar 160.000 euros públics a la compra de l'edifici per acabar enderrocant-lo no té prou justificació per la finalitat que es vol obtenir, és una quantitat econòmicament excessiva". Els republicans afegeixen que "enderrocar l'edifici de can Victu per destinar-lo a zona verda és un contrasentit i no representa cap millora important a l'accés al barri de l'Estació. A Sant Joan hi ha altres prioritats, per exemple, amb aquest import es podria acabar l'arranjament d'algun dels 5 carrers que manquen per acabar a la Vila Vella".