Campdevànol celebra 30 anys d'agermanament amb el municipi mallorquí de Valldemossa

Una delegació de Valldemossa visitarà Campdevànol al setembre per continuar la commemoració d'aquesta fita

Dolors Costa, alcaldessa de Campdevànol, i Nadal Torras, alcalde de Valldemossa, durant l'acte d'aquest cap de setmana
Dolors Costa, alcaldessa de Campdevànol, i Nadal Torras, alcalde de Valldemossa, durant l'acte d'aquest cap de setmana | Aj. Campdevànol
Redacció
31 de juliol del 2019
Una delegació de l'Ajuntament de Campdevànol, encapçalada per l'alcaldessa Dolors Costa i acompanyada pels regidors Joan Manso i Blanca Sánchez, va participar aquest cap de setmana a la celebració dels 30 anys d'agermanament amb Valldemossa (Mallorca). L'acte es va realitzar al municipi mallorquí, i a banda de la visita institucional, la delegació ripollesa també va participar en la processó de Santa Catalina Tomàs, patrona del poble.

L'agermanament entre Campdevànol i Valldemossa es va segellar durant l'estiu del 1989 quan n'eren alcaldes Francesc Briones, per part de Campdevànol, i Joan Muntaner a Valldemossa. Tot i així, aquest agermanament no s'explicaria sense la figura del pintor Coll i Bardolet, que va néixer a Campdevànol però que va viure bona part de la seva vida al municipi mallorquí. Durant el transcurs de l'acte oficial que es va fer dissabte es va tenir un record pel pintor però també per a tots els alcaldes i regidors que han mantingut aquest agermanament.
 
En el seu parlament, l'alcaldessa de Campdevànol va celebrar que "tots els alcaldes i alcaldesses de cada municipi, i els diferents equips de govern, hagin sabut preservar aquest immens llegat durant 30 anys i que l'hagin cuidat amb devoció com ho fem avui", i va afegir que "és el reflex d'una feina ben feta, d'un projecte que ha anat més enllà dels colors polítics i que ha travessat a la ciutadania". Costa també va tenir paraules pels veïns dels dos municipis "que s'han esforçat per mantenir vives les tradicions i, sobretot, aquest bonic llegat".
 
L'acte oficial de la commemoració dels 30 anys de l'agermanament es va fer a la Fundació Coll i Bardolet, on també es van fer balls tradicionals i on va intervenir l'alcalde de Valldemossa, Nadal Torras. A la tarda, la delegació campdevanolenca va participar en la processó dedicada a la beata Catalina Tomàs amb un recorregut per a tot el poble.
 
Durant el vespre de diumenge, la delegació de Campdevànol va participar en la tradicional desfilada de carrosses que acompanyaven a la beata Catalina Tomàs, on van assistir, entre altres, Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i altres alcaldes i alcaldesses de l'illa.

El pròxim mes de setembre, durant la festa major de Campdevànol, una delegació de l'Ajuntament de Valldemossa vindrà al municipi ripollès per continuar amb la commemoració d'aquests 30 anys d'agermanament entre les dues poblacions.
 

Balls tradicionals a Valldemossa durant l'acte d'aquest cap de setmana al municipi mallorquí Foto: Aj. Campdevànol