Restringeixen l'accés de vehicles a la Font del Tòtil de Ripoll

La mesura s'adopta per evitar massificacions a la zona i només s'hi podrà arribar a peu o amb bicicleta

La Font del Tòtil
La Font del Tòtil | Aj. Ripoll
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:34h
Amb l'objectiu d'evitar les massificacions a la Font del Tòtil i el seu entorn, des de l'Ajuntament de Ripoll s'ha comunicat que es restringeix l'accés a aquesta zona de manera puntual durant l'estiu. En aquest sentit, es limita el pas de vehicles al paratge de la font, encara que els residents i les persones amb prèvia autorització de pas sí que podran arribar-hi.

Amb aquesta mesura, el pas des del barri Grup Santa Maria i des de la cruïlla del camí que connecta amb la font d'en Jordana, el pas estarà tallat i caldrà accedir a peu o amb bicicleta.
 
Aquesta mesura s'ha adoptat arran de l'anàlisi de les dades d'ocupació del pàrquing de la Font en els darrers dies, on s'ha observat una afluència excessiva de vehicles particulars que arriben, sobretot, en dies festius i que aparquen a les vores de la carretera bloquejant els accessos, i sovint, sense respectar les normes de convivència. De la mateixa manera, l'alt nombre de vehicles posa en perill la seguretat de les persones que passegen per aquest indret.

Segons l'alcalde Jordi Munell "limitar la capacitat de vehicles ens pot permetre fer una millor gestió del paratge en cas que es produís un incendi forestal o qualsevol emergència, ja que es garantiria el pas dels vehicles d'extinció i emergències, per un costat, i l'evacuació de les persones".

D'altra banda, des del consistori també anuncien que, amb la intenció de dinamitzar l'espai, durant el mes d'agost es faran diverses accions a la Font del Tòtil, la primera d'elles, una festa de l'escuma per a tota la família el pròxim dimecres 7 d'agost.