Eva Mesado i Eric Moya guanyen una Esquella de Pardines escurçada pel risc de tempestes

La cita va evitar el pas pels cims del Ripollès davant les complicades condicions meteorològiques

El Puig Estela vist des del Taga en plena cursa de l'Esquella
El Puig Estela vist des del Taga en plena cursa de l'Esquella | Josep Maria Montaner
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:48h
Les inclemències meteorològiques viscudes aquest dissabte a bona part del país també han afectat en forma d'intenses tempestes el Pirineu durant bona part del dia. Els organitzadors de l'Esquella de Pardines, davant el risc de tempestes que compliquessin els accessos i el descens per les tarteres dels cims, van optar a última hora per canviar el recorregut de la cursa Clàssica i d'El Batall i fiar-ho tot al nou traçat de l'Essència, el menys exigent dels tres i l'únic que no s'enfilava a pics com el Mont-roig, el Puig Estela o el Taga. D'aquesta manera, els més de 250 corredors que finalment van participar a alguna de les tres proves van seguir el recorregut de l'Essència (12,5 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu).

Els participants a L'Esquella Clàssica van donar dos voltes a aquest nou circuit i els més ràpids van ser Eva Mesado i Eric Moya, campions de la 6a edició de la cursa de muntanya. Moya ja s'havia endut el triomf a la prova de Pardines l'any 2015 i ha repetit triomf de forma clara amb un temps final de 2:25:59 per davant d'Albert Ballús (2:44:23) i Roberto Garcia (2:45:27), que han completat el podi. De la seva banda, Mesado ha millorat el seu segon lloc assolit el 2017 per proclamar-se campiona de la prova femenina amb un temps final de 3:11:15 davant Anna Altarriba (3:18:26) i Ona Castellsagué (3:20:46).

En una jornada per la pluja, la boira, les baixes temperatures i alguna moment de tempesta elèctrica al voltant de Pardines, l'organització va mantenir la classificació diferenciada pels inscrits a El Batall i a l'Essència malgrat compartir finalment el mateix recorregut. Els més ràpids de la jornada van ser Airina Guillén (1:31:05) i Marc Rota (1:13:14), que ha entrat a meta amb Lleïr Pladevall (1:13:15). Els guanyadors de L'Essència d'enguany han sigut Anna Clapés (1:37:05) i Marc Fragoso (1:17:53).