El Consell Comarcal del Ripollès aprova el nou cartipàs

Només els consellers d'ERC i la CUP s'ha abstingut a la votació

Ple d'aprovació del cartipàs, aquest dijous
Ple d'aprovació del cartipàs, aquest dijous | CCRipollès
Redacció
26 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:59h
El Consell Comarcal del Ripollès ha celebrat aquest dijous un ple extraordinari per aprovar el nou cartipàs. El president, Joaquim Colomer, ha presentat una estructura organitzativa "amb petites modificacions" esperant que "aquesta distribució sigui el màxim d'encertada i apropiada" tot respectant els criteris legals de paritat i representativitat territorial. El document marca que el govern s'estructura en 5 àrees, i que Colomer passa a coordinar la de Presidència i Hisenda.

Vicepresidències i àrees de govern

Enric Pérez (CP), vicepresident primer. Coordinarà l'àrea de Cooperació Municipal i Serveis a les Persones.

Mònica Santjaume (JxCat), vicepresidenta segona. Encapçalarà l'àrea d'Ensenyament, Cultura i Joventut.

Ramon Roqué (UPMcat), vicepresident tercer que coordinarà l'àrea de Desenvolupament comarcal.

Dolors Cambras (JxCat), vicepresidenta quarta, que encapçalarà l'àrea de Territori i Sostenibilitat.


La proposta ha obtingut el vot favorable de la majoria que conforma el govern, per bé que els grups de la CUP i ERC-AM s’han abstingut. El conseller republicà Roger Bosch, ha explicat que el sentit del seu vot respon a no haver tingut "temps suficient de reacció".

En aquest sentit, Colomer, a més de respondre que la sessió s’ha convocat amb temps i forma, ha explicat que aprovar el cartipàs "és una bona manera que la comarca no se’n ressenti i que puguem seguir treballant".

En aquest plenari també s’ha aprovat la constitució del nou Consell de govern, format pel president i els vicepresidents, i s'ha creat una Comissió de coordinació del consell de govern, un òrgan integrat per tots els consellers de la majoria, per facilitar la participació de tot el govern en la presa de decisions.

5.000 euros menys en retribucions

El ple del cartipàs també ha servit per fixar les retribucions dels càrrecs electes. En conjunt, les remuneracions disminueixen 5.046,91 euros respecte a les del darrer mandat. Pel que fa al salari del president, que tindrà una dedicació del 85%, se situa en 45.282,39 euros anuals bruts. En el mandat actual els vicepresidents no tenen percentatge de dedicació i, per tant, no percebran salari.

Des del grup d'ERC-AM, Roger Bosch ha qüestionat que s'augmentin les indemnitzacions per als consellers comarcals. Per la seva banda i en referència al sou del president, Àlex Medrano (CUP) ha rebutjat "que hi hagi unes quanties tan elevades". En resposta, el president l'ha emplaçat a contraposar el seu sou amb la remuneració de regidors de la CUP a diversos ajuntaments.

En aquesta sessió també s'ha acordat anticipar una hora la celebració dels propers plens ordinaris amb l'objectiu d'avançar cap a la conciliació familiar. D'aquesta manera, els plenaris es duran a terme el tercer dimarts dels mesos imparells a les set del vespre.
 

Joaquim Colomer durant el ple d'aquest dijous Foto: CCRipollès