L'Hospital de Campdevànol engega una campanya per aconseguir la Creu de Sant Jordi

El centre mèdic de referència al Ripollès demana la complicitat d'institucions, empreses, entitats, altres centres hospitalaris i particulars de la comarca per obtenir la distinció

Hospital de Campdevànol
Hospital de Campdevànol | Imatge d'arxiu
Redacció
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:47h
L'Hospital de Campdevànol ha iniciat una campanya per aconseguir adhesions amb l'objectiu de demanar la Creu de Sant Jordi, reconeixement que concedeix la Generalitat
cada any a personalitats, entitats i institucions. El motiu d'aquesta petició és la celebració del centenari del centre hospitalari de referència del Ripollès durant l'any 2020.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament de Campdevànol preveu aprovar aquest mateix dijous una moció on es demana el suport de la corporació i que també es farà arribar a la resta d'ajuntaments de la comarca, així com el Consell Comarcal del Ripollès.
 
Perquè el reconeixement sigui possible, des de l'Hospital de Campdevànol també es vol comptar amb la complicitat dels hospitals de la regió sanitària de Girona i la Unió Catalana d'Hospitals. I de la mateixa manera, també confien a poder comptar amb el suport d'empreses i entitats del Ripollès, així com amb el de persones a títol particular.
 
Perquè això sigui possible a la web de l'Hospital s'hi podrà trobar la carta d'adhesió que només caldrà descarregar-la i retornar-la prèviament signada.

Cent anys de trajectòria

L’any 2020 l’Hospital de Campdevànol celebrarà el seu centenari. Tot i això, el tret de sortida a la celebració serà el pròxim setembre amb la presentació dels actes que es faran durant el pròxim any i del nou logotip sorgit d’un concurs obert a tothom.

La història de l’Hospital parteix d’una iniciativa popular i que amb els anys s'ha convertit amb el centre mèdic de referència pel Ripollès.

A l’hora de destacar els mèrits de la institució per aconseguir la Creu de Sant Jordi, es destaca la seva trajectòria i evolució, així com la de ser una institució que vetlla i s’adapta a les necessitats de salut i socials de les persones de la comarca. També es vol destacar la voluntat de l'hospital i dels professionals que hi treballen, la voluntat de ser una Institució referent en l’àmbit de la salut i social al Ripollès.

L’Hospital de Campdevànol, referent al Ripollès

L’Hospital de Campdevànol és el centre mèdic comarcal del Ripollès, i dóna servei a una població de referència de més de 25.000 persones.

L’Entitat va ser fundada el 1920 i vetlla per les necessitats de salut dels habitants de la comarca, amb l’objectiu d’aconseguir resultats d’excel·lència en els àmbits de la salut i la dependència.

Des de 1983, any en què l’Hospital de Campdevànol va ser acreditat per formar part del
sistema sanitari català com a hospital comarcal, aquesta institució ofereix serveis concertats amb el CatSalut.

Actualment, l’Hospital està acreditat com a centre d’atenció hospitalària aguda i com a
centre d’atenció sociosanitària, i des d'aquest centre també es gestionen els Centres
d’Assistència Primària (CAP) de Campdevànol i Ribes de Freser, i els consultoris locals de
Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.