Camprodon

ERC Ripollès defensa que les actuacions suposadament irregulars de Batchelli són en l'àmbit privat

Recorden que com a regidor i conseller comarcal "ha tingut sempre un comportament i dedicació exemplar"

per NacióRipollès , 24 de juliol de 2019 a les 10:05 |
Jordi Batchelli, en una imatge d'arxiu | Arnau Urgell
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La federació comarcal d'Esquerra Republicana al Ripollès ha emès un comunicat en referència a les informacions que publicava aquest diumenge La Vanguardia, les quals relacionarien Jordi Batchelli, extinent d'alcalde de Camprodon, amb el sumari del cas Estela, que investiga suposades actuacions irregulars a la Diputació de Barcelona. Segons aquestes informacions, Batchelli s'hauria beneficiat de contractes menors de la Diputació, investigacions però que analitzen la seva activitat professional (era un dels responsables de Vigfa, una filial del grup Igfa, empresa relacionada amb el cas) i no pas política.

Des d'ERC, van anunciar aquest dilluns que li obrien un expedient disciplinari i que el suspenien cautelarment de la seva condició d'amic del partit.


En aquest sentit, des d'ERC Ripollès han manifestat que respecten i mantenen "la presumpció d'innocència" de Batchelli, que la "presumpta relació irregular existent entre ell i l'empresa Igfa s'esdevé en l'àmbit privat" i no pas en la seva activitat política a l'Ajuntament de Camprodon, i que entenen "la tramitació d'un expedient disciplinari i la seva suspensió cautelar de la condició d'amic del partit" pel compromís d'aquest amb la transparència.

A continuació, adjuntem el comunicat íntegre de la federació comarcal d'ERC al Ripollès.


Comunitat d’ERC al Ripollès referent a la presumpta relació d’en Jordi Batchelli i el l’operació Estela que afecta a la Diputació de Barcelona

Després de la publicació de les informacions periodístiques del passat 21 de juliol de 2019, en les quals es relaciona, presumptament, el camprodoní Jordi Batchelli amb l’operació Estela, que afecta directament a la Diputació de Barcelona, la federació comarcal d’ERC al Ripollès vol manifestar que:


1. Respectem i mantenim la presumpció d’innocència del company Jordi Batchelli, el qual durant la seva etapa com a regidor de l’Ajuntament de Camprodon i com a Conseller Comarcal del Ripollès sempre ha tingut un comportament i una dedicació exemplar.

2. Considerem que s’ha d’estudiar la veracitat en la seva totalitat de la relació entre en Jordi Batchelli i les presumptes actuacions irregulars de la operació Estela que afecta la Diputació de Barcelona.
 
3. Constatem que la presumpta relació irregular existent entre en Jordi Batchelli i l’empresa IGFA s’esdevé en l’àmbit privat i en cap cas té una vinculació directa amb la seva etapa com electe de l’Ajuntament de Camprodon, del qual ja no n’és regidor.
 
4. Entenem la tramitació d’un expedient disciplinari i la seva suspensió cautelar de la condició d’amic del partit - atenent que actualment no és militant d’aquesta formació - com a conseqüència de l’estricte protocol d’Esquerra Republicana davant del compromís inequívoc amb la transparència i la bona gestió. En tant que la situació s’hagi desllorigat, immediatament, l’amic suspès cautelarment tornarà tenir totes les condicions d’amic de ple dret.
 
Ripoll, 23 de juliol de 2019.

 

Participació