ERC Ripollès demana al Consell Comarcal que aturi el contracte del servei de menjador i monitoratge als centres públics

Pels republicans, l'acord no garanteix menús de qualitat i no potencia el producte local del Ripollès

Taula parada d'un menjador escolar
Taula parada d'un menjador escolar | Imatge d'arxiu
Redacció
22 de juliol del 2019
Esquerra Republicana del Ripollès demana que s'aturi el contracte dels servei de menjador i monitoratge als centres públics i escoles bressol municipals de la comarca. El motiu, expliquen des de la formació republicana, és que el Consell Comarcal ha gestionat el procés de licitació d'aquest contracte, que fins ara estava en mans de les AMPA dels diferents centres escolars, sense tenir en compte l'opinió de tots els agents implicats.

En aquest sentit, ERC Ripollès explica que des de l'Agència Ripollès Desenvolupament i l'Associació Producte del Ripollès es va treballar amb l'Associació de Menjadors Ecològics per calcular la viabilitat d'incorporar als menús escolars productes ecològics i locals. El resultat d'aquest estudi va ser que incrementant 0,20 cèntims d'euros el menú es podia incorporar diàriament el producte local a cada àpat. Les diferents AMPA van donar suport a aquesta proposta per tal de tenir menús de més qualitat i sostenibles.

Per aquest motiu, des d'ERC Ripollès denuncien que el Consell Comarcal no ha tingut en compte ni l'estudi ni l'opinió de les AMPA. La formació també destaca que l'ens supramunicipal estructura la gestió dels menjadors en funció del tipus d'escola, i per tant, les ZERS (escoles rurals) serien gestionades per una empresa i la resta de centres educatius de la comarca, per una altra. Els republicans creuen que aquest fet és un primer impediment per garantir la incorporació del producte local i de proximitat als menús, i que a més, deixa fora de poder optar al servei a tota petita empresa o autònom perquè no tenen la capacitat suficient per a subministrar tanta quantitat de menjadors.

Així doncs, el procés de licitació, segons conclouen des del grup polític, només afavoreix a les grans empreses de gestió de menjadors i apunten que no potencia el producte local del Ripollès, i per aquest motiu, demanen replantejar el contracte.