La Generalitat certifica la Vall de Camprodon com a Destinació de Natura i Muntanya en Família

Amb aquesta incorporació, a Catalunya ja hi ha 8 destinacions acreditades amb aquesta distinció

Els alcaldes de la Vall de Camprodon reben l'acreditació de L'agència Catalana de Turisme
Els alcaldes de la Vall de Camprodon reben l'acreditació de L'agència Catalana de Turisme | Generalitat
Redacció
22 de juliol del 2019
L'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat va lliurar divendres els diplomes que acrediten als municipis de la Vall de Camprodon com a Destinació de Natura i Muntanya en Família.

Octavi Bono, director general de Turisme, va ser l'encarregat de lliurar les certificacions a l'alcalde de Camprodon Xavier Guitart, Dolors Cambras de Sant Pau de Segúries, Mònica Bonsoms de Vilallonga de Ter, Josep Coma de Molló, Anna Vila de Setcases, i a la regidora de Llanars, Concepció Carrera.
 
El director general de Turisme també va entregar les plaques acreditatives als 31 establiments dels municipis certificats: 17 allotjaments turístics, 5 empreses d'activitats, 7 restaurants, una oficina d'informació turística, i l'estació d'esquí Vallter 2000. Aquest alt nombre de certificacions demostra el grau d'implicació del sector turístic de la zona, públic i privat, en aquest projecte.
 
Durant l'acte, Bono es va adreçar als assistents per recordar que "aquesta certificació suposa un exercici de millora que genera valor afegit a la proposta turística, i és alhora una oportunitat de disposar d'un instrument útil per diferenciar-vos positivament i acostar-vos a altres destinacions ja certificades per crear sinergies i establir vincles en favor de la Vall de Camprodon".

La destinació turística familiar de la Vall de Camprodon, al nord-est del Ripollès i a la part meridional del Pirineu Oriental, té una superfície de 293,34 km2 que s'estructura seguint el riu Ter. Presenta un relleu que va dels 500 als quasi 3.000 metres, i gaudeix d'un clima d'alta muntanya a cotes altes i un clima de muntanya mitjana als fons de vall i a peu de vessants. L'aigua és protagonista amb rius, rieres i salts d'aigua, i hi destaca el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, de marcat caràcter ramader i fronterer, així com la magnífica zona de Beget i de Rocabruna.
 
La Vall ofereix als visitants un gran ventall d'opcions i activitats per a grans i petits, entre elles, l'estació de muntanya de Vallter 2000, el Molló Parc d'Animals i el Molló Parc d'Aventura, així com la programació d'activitats de muntanya acompanyades amb guies de muntanya.
 
La destinació és també membre del projecte de País d'Art i d'Història Transfronterer de Les Valls Catalanes del Tec i del Ter, impulsat per l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial.
 
Marca de Turisme Familiar de l'Agència Catalana de Turisme
 
Natura i muntanya en família i Platja en família són les marques d'especialització que atorga l'Agència Catalana de Turisme a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta d'un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades.

En el cas de les destinacions d'interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural i els seus establiments han de tenir mesures específiques per a infants a més d'oferir propostes lúdiques adreçades a diferents edats.
 
Amb la incorporació de la Vall de Camprodon, a Catalunya ja hi ha 8 destinacions certificades com a Natura i Muntanya en família: Berga, la Vall d'en Bas-Les Preses, la Vall de Boí, la Vall de Camprodon, les Valls d'Àneu, els Pirineus-Noguera Pallaresa, les Muntanyes de Prades i Els Ports.

Al territori català també hi ha 19 destinacions certificades com a Platja en família: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-L'Estartit, Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú, Calafell, Cambrils, el Vendrell, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja.
 
A més, tres destinacions més es troben actualment en procés de certificació: Alp-La Molina-Masella, La Vall de Lord, i Segre-Rialb.
 
Aquestes certificacions suposen 731 empreses adherides a la marca, entre establiments d'allotjament turístic, restaurants, empreses d'activitats, oficines de turisme i equipaments familiars.
 
El Turisme Familiar, un segment clau
 
El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya, ja que una gran part dels visitants pertanyen a aquest segment.
 
Per aquesta raó, l'Agència Catalana de Turisme esmerça nombrosos esforços en promocionar l'oferta turística catalana adreçada al públic familiar a través de diverses campanyes publicitàries en els principals mercats emissors per aquest segment turístic: Espanya, França, Regne Unit, Benelux, Alemanya.
 
Enguany, l'Agència Catalana de Turisme ha impulsat la segona edició del Catalunya, Hola Família!, que va tenir lloc del 7 al 9 de juny. Durant aquest cap de setmana, 25 destinacions certificades amb les marques Platja en Família o Natura i Muntanya en Família van organitzar 200 activitats en les quals van participar més de 14.000 nens i nenes amb les seves famílies, un 17% més respecte de l'any passat. A més dels municipis participants, la iniciativa va comptar amb la implicació de 120 empreses especialitzades en turisme familiar, entre elles 6 instal·lacions certificades amb la marca Equipament familiar, així com la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.