educació

El Punt Òmnia Eudald Graells de Ripoll tanca per vacances

L'equipament socioeducatiu tornarà a obrir el 2 de setembre

per NacióRipollès, 19 de juliol de 2019 a les 15:40 |
Un grup de dones al Punt Òmnia Eudald Graells | Aj. Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Punt Òmnia Eudald Graells, un equipament al servei de la ciutadania gestionat per l'Ajuntament de Ripoll, tancarà per vacances a partir de la setmana vinent i fins al 2 de
setembre. Aquest espai forma part d'un programa comunitari, en actiu des del 1999, que depèn de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, i que compta amb uns 120 punts repartits arreu del territori català, de caràcter preventiu, socioeducatiu i d'acció directa.


En concret, el Punt Òmnia de Ripoll té com a objectiu afavorir l'accés de la població a la societat de la informació i la comunicació, i ajudar als col·lectius més vulnerables a no patir una nova forma d'exclusió social, anomenada escletxa digital. L'equipament està dotat de 8 ordinadors amb connexió a Internet i proveïts de programari lliure, i és un espai per a aprendre, crear i participar, d'accés gratuït.

L'Òmnia parteix de tres eixos d'intervenció: l'ocupabilitat potenciant la inserció laboral de les persones en risc d'exclusió social, l'acció comunitària afavorint el treball en xarxa amb les entitats socials i educatives i altres serveis del territori, i l'aprenentatge que garanteix que les persones usuàries obtinguin una formació en TIC així com en altres camps, fins i tot en l'adquisició de competències socials.


L'espai obre 16 hores setmanals i ofereix unes hores d'accessos lliures, que permeten que la persona usuària pugui fer ús de la maquinària. La resta d'hores es fan tallers i formacions pensades per cobrir totes les franges d'edat i de temàtiques que canvien cada trimestre. Sempre amb el suport de l'educadora de l'espai, durant els últims 6 mesos s'han realitzat activitats adreçades a tots els públics. Per exemple, en l'àmbit infantil s'ofereix un reforç escolar diari durant tot el curs escolar o activitats en dies no lectius. Per a persones adultes, l'oferta se centra en formacions sobre les noves tecnologies de la informació.

Altres serveis i entitats del territori també fan ús de l'equipament, com el centre de Salut Mental del Ripollès, que cada dimecres acudeix a l'espai per redactar i editar la seva revista, o un col·lectiu de dones immigrades que han trobat en aquest espai un lloc on, a més d'aprendre la llengua, la cultura i les tradicions, poden parlar de temes que les preocupen i sentir-se escoltades i recolzades.


Finalment, el Punt Òmnia Eudald Graells també participa amb altres espais de la ciutat com l'Òmnia La Devesa i l'Òmnia Ripoll 60, creant així una marca al territori.

A principis de mes de setembre es farà pública la nova programació pel tercer trimestre i s'obriran les inscripcions. Les activitats s'iniciaran el 16 de setembre.
 

Un grup de nens al Punt Òmnia Eudald Graells Foto: Aj. Ripoll

 

Participació