JxCat defensa el tripartit del Consell Comarcal per «treballar tots a una»

Des de la formació es mostren "satisfets" amb l'acord de govern amb PSC i MES

L'equip de JxCat al Consell Comarcal del Ripollès
L'equip de JxCat al Consell Comarcal del Ripollès | CCRipollès
Redacció
16 de juliol del 2019
Junts per Catalunya governarà el Consell Comarcal del Ripollès després de tancar l'acord amb PSC i MES i materialitzar-lo el passat dijous en el ple de constitució de l'ens comarcal. Durant aquest acte, Joaquim Colomer (JxCat) va esdevenir el nou president del Conselldesprés de rebre 10 dels 19 consellers comarcals.

En aquest sentit, des de Junts per Catalunya al Ripollès manifesten "la satisfacció pel pacte a tres bandes amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i Moviment d'Esquerres que permetrà treballar intensament, tots a una, per la comarca i els seus ciutadans" i destaca que "el govern tripartit al Consell engloba representants dels governs dels cinc principals municipis de la comarca".

A continuació, adjuntem el comunicat íntegre de JxCat sobre el pacte al Consell Comarcal.

Junts pel Ripollès es mostra satisfet del pacte al Consell Comarcal que “permetrà treballar, tots a una, per la comarca i els seus ciutadans”
Dijous passat va prendre possessió com a President del Consell Comarcal del Ripollès, el tinent d’alcalde de Ripoll Joaquim Colomer, que a la vegada ostenta el càrrec de president local de Junts per Catalunya a Ripoll. 


Transcorreguts uns dies, Junts per Catalunya al Ripollès vol manifestar la seva satisfacció pel pacte a tres bandes amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i Moviment d’Esquerres que permetrà treballar intensament, tots a una, per la comarca i els seus ciutadans. En aquest sentit la formació destaca que el govern tripartit al Consell engloba representants dels governs dels cinc principals municipis de la comarca, així com, d’una gran quantitat de municipis més petits.

D’aquesta manera, Junts per Catalunya entén que les polítiques governamentals al Consell es podran coordinar activament amb tots els municipis de la comarca i per tant fer possible el principal objectiu que es persegueix que és fer avançar la comarca de la mà dels seus 19 municipis. 

El President Joaquim Colomer ha volgut manifestar “el compromís màxim de començar a treballar” pels municipis i els habitants del Ripollès “amb il·lusió i ganes de liderar un projecte per cohesionar la comarca, fer-la créixer i donar-li la rellevància que mereix”. Tot plegat és un repte que assegura que no assumeix com a personal sinó “d’equip, de persones i, sobretot, amb mà estesa a tots els grups”.
Entre els eixos principals del mandat Junts per Catalunya hi ha situat els canvis en la gestió dels menjadors escolars, l’execució dels projectes turístics finançats amb fons FEDER, la millora de les condicions dels treballadors del Consorci de benestar social del Ripollès i el reimpuls dels seus serveis, així com reivindicar la necessitat de resoldre les mancances en infraestructures com el servei ferroviari, la disponibilitat de fibra òptica i les vies verdes, entre altres. El President Joaquim Colomer ha volgut recordar que es va oferir a Esquerra Republicana de Catalunya integrar-se al govern, treballant en un govern de concentració per la comarca, factor que finalment varen rebutjar. 

Així mateix, la portaveu comarcal de Junts per Catalunya, Mònica Santjaume ha manifestat el suport “a un govern i un president al marge de les rancúnies personals i polítiques” sense distingir entre “bons i mals ripollesos” sinó algú que “posi al centre les persones i el seu benestar”. La consellera ribetana ha subratllat la necessitat de “pensar en els dinou municipis i fer comarca” i ha definit el projecte polític amb “il·lusió i realisme”. Pel que fa al president, l’ha qualificat de persona “treballadora, incansable, coneixedora abastament del territori i amb una gran vocació de servei cap a la nostra comarca”. Tant Santjaume com Colomer, en els discursos, han agraït la tasca de l’equip de govern sortint i el seu president. 

Així mateix el President Comarcal de Junts pel Ripollès, Joan Manso ha volgut destacar que aquest és un pacte vertebrat amb clau comarcal amb l’únic desig de sumar esforços entre diferents formacions per treballar al servei de tot el Ripollès. 

Ripoll, 16 de juliol del 2019