societat

Córrer per salvar el bosc de Milany

El santjoaní Albert Bosch buscarà aquest objectiu amb la disputa de la Gobi March a Mongòlia

per NacióRipollès , 15 de juliol de 2019 a les 15:00 |
Bosc de Milany | Albertbosch.info
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El santjoaní Albert Bosch es proposa el repte de córrer la cursa d'aventura Gobi March, que tindrà lloc a Mongòlia del 28 de juliol al 3 d'agost, amb la finalitat mediambiental de protegir els boscos madurs, una de les parts dels territoris més amenaçades i amb més valor ecològic. Amb aquest repte, Bosch també vol divulgar i promoure actituds i acciones de respecte i protecció del medi.

Com a voluntari de la Xarxa de Conservació de la Natura, el santjoaní ha iniciat la plataforma Save a Forest amb l'objectiu de promoure accions concretes de preservació de boscos. La primera acció del projecte serà protegir el bosc de Milany, que es troba entre el Ripollès i la Garrotxa.

 
Bosch es marca el repte esportiu de córrer 250 km repartits durant 6 etapes per l'estepa i el desert del Gobi (Mongòlia), i aconseguir així recursos per protegir 25 hectàrees del bosc de Milany.

A través de la pàgina web Save a Forest, tothom es pot informar i col·laborar amb el projecte. No fan falta grans quantitats, sinó que, a partir d'1 € ja es poden protegir 100 metres quadrats del bosc de Milany durant un any. L'objectiu final és preservar 25 hectàrees durant 25 anys -com a mínim- perquè aquest bosc sigui considerat una Gran Reserva Forestal.

 

Participació