Joaquim Colomer, nou president del Consell Comarcal pel pacte de JxCAT, PSC i MES

El candidat d'ERC, la força amb més consellers, només ha rebut el suport de la CUP

Un grup de ciutadans ha mostrat el seu desacord amb el pacte de govern al Consell Comarcal
Un grup de ciutadans ha mostrat el seu desacord amb el pacte de govern al Consell Comarcal | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:34h
Junts per Catalunya mantindrà per tercer mandat consecutiu el Consell Comarcal del Ripollès. En el ple de constitució celebrat aquest dijous, Joaquim Colomer, que també és regidor a l'Ajuntament de Ripoll, ha rebut el suport de 10 dels 19 consellers comarcals i és el nou president del Consell Comarcal. L'altre candidat a la presidència, Amadeu Rossell (ERC), ha rebut 9 vots.
 
També es dona la circumstància que ni l'anterior president –Eudald Picas- ni l'anterior vicepresident –Pep Coma- són consellers comarcals en aquest mandat.

20 ciutadans, convocats per l'ANC a través de les xarxes socials, s'han concentrat a les portes i també dins de la seu de l'ens comarcal amb pancartes amb lemes com "Stop 155", per denunciar el que consideren com "el pacte de la vergonya".
 
Junts per Catalunya havia tancat durant els últims dies un acord amb MES -amb qui ja governaven plegats- i el PSC. D'aquesta manera, desbanquen ERC que per primera vegada a la història és la força amb més consellers comarcals –en té 8, un més que JxCat-. El PSC, per la seva banda, té dos representants, mentre que ERC i la CUP, un respectivament.
 
Dimarts JxCat, PSC i MES van oferir als republicans sumar-se al govern, però aquests van rebutjar l'oferta. ERC, que hauria pogut governar amb MES i CUP, només ha aconseguit el suport dels anticapitalistes.