successos

Calvet reclama més inversions per a Rodalies després del descarrilament del tren de l'R3 a Toses

El conseller de Territori i Sostenibilitat explica que "des del govern de la Generalitat estem farts de lamentar-nos" per incidències a Renfe

per NacióRipollès, 10 de juliol de 2019 a les 15:50 |
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat | ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha tornat a reclamar al govern espanyol més inversions per a Rodalies després del descarrilament del tren de l'R3 aquest d'aquest dimarts al vespre a Toses.
 
En aquest sentit, ha recordat que l'executiu es va comprometre a invertir més de 4.000 milions d'euros en la millora de vies, catenàries, estacions i manteniment de túnels i talussos, uns treballs que haurien d'haver finalitzat el 2015 i dels quals se n'ha executat un 14% aproximadament, segons ha afegit.


Calvet ha afirmat que "des del govern de la Generalitat estem farts de lamentar-nos", i ha situat l'R3 com una "línia bàsica per al funcionament del transport públic a Catalunya". El conseller també ha criticat que tingui una "acumulació de deficiències".

Sobre les inversions pendents, Calvet ha assegurat que "de diners n'hi ha", ja que, ha dit, durant el mateix període de temps la Comunitat de Madrid ha rebut inversions per valor de 5.000 milions d'euros.

 

Participació