L'Esbart Joaquim Ruyra actuarà per primera vegada al Festival del Comte Arnau

El festival, que enguany arriba a la 24a edició, comença aquest dissabte a Sant Joan de les Abadesses

Esbart Joaquim Ruyra de Blanes
Esbart Joaquim Ruyra de Blanes | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat el 10 de juliol a les 16:14h
Tornar a casa, la proposta de dansa de l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, serà el primer espectacle del Festival del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses, que enguany arriba a la 24a edició.

Aquesta proposta, que tindrà lloc dissabte a les deu del vespre al claustre del Monestir, ens 
parla de rituals amb llenguatges i diàlegs constants entre la societat i la religió, i els balla.

L'Esbart Joaquim Ruyra, en el seu 55è aniversari, presenta aquest espectacle que posa en escena com la comunitat ha utilitzat els referents religiosos i pagans, i els ha assumit per crear la seva particular forma d'expressió. Una proposta plena d'elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels anys i les modes. Tot plegat, parlant, intercanviant, cantant, compartint melodies, estètiques i dansant.
 
Tornar a casa arriba després de la conferència que divendres va fer l'escriptor i filòleg Víctor Gómez Labrado, on va desgranar el rastre valencià del comte Arnau.

El pròxim espectacle del festival, després del de l'Esbart Joaquim Ruyra, serà el concert de L'Últim Indi, el nou projecte d'Eduard Costa, excomponent d'Els Amics de les Arts, el dissabte 20 de juliol. També passaran per Sant Joan de les Abadesses els concerts de Roger Andorrà i Arnau Tordera.

A continuació, totes les propostes del festival de Sant Joan de les Abadesses.