Els «punts verds» de Ripoll es retiren fins a la tardor

Es tracta de contenidors de restes de poda i jardineria que tenen l'objectiu de la recollida diferenciada de les deixalles vegetals per reduir-ne els abocaments

Un dels contenidors de restes vegetals de Ripoll
Un dels contenidors de restes vegetals de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:53h
L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Ripollva implantar el passat mes de maig 5 punts verds, ubicats en diferents zones de la vila on hi ha més densitat d'immobles unifamiliars i espais verds o jardins privats, amb l'objectiu d'eliminar les restes de poda i jardineria i contribuir així a tenir una vila més neta, ecològica i sostenible.

Aquests es tracta d'un servei que el consistori proporciona als veïns dues vegades a l'any, a la primavera i a la tardor, èpoques en les quals els particulars generen més resta vegetal. Per aquest motiu, aquests pròxims dies es procedirà a la retirada dels contenidors, que es tornaran a situar el mes d'octubre coincidint amb una època de més volum de resta vegetal als mateixos 5 punts repartits entre el carrer Costabona, l'avinguda Camprodon, el carrer Vista Alegre, el carrer Vidabona, el carrer Sant Amand i a la plaça Mestre Boixadors.
 
L'objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments d'aquest material, i d'aquesta manera, poder reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge.

Des de l'Ajuntament valoren positivament l'experiència i concreten que només s'ha detectat alguna mala praxi puntual, en què alguna empresa industrial ha evocat les restes en aquests contenidors que només són per ús domèstic.

D'altra banda, des del consistori recorden que la recollida de restes vegetals també es fa habitualment a la Deixalleria Municipal, i en el cas de generar restes vegetals i de poda fora l'època d'implantació dels contenidors, s'ha de transportar fins allà.