Premien Ripoll per utilitzar un mètode ètic per al control de la població de coloms

Es tracta d'un sistema d'esterilització implantat el 2015 i que ha aconseguit frenar la reproducció indiscriminada d'aquestes aus

per NacióRipollès , 8 de juliol de 2019 a les 13:00 |
La regidora de Participació i Convivència, Maria Dolors Vilalta, recollint el reconeixement | Ajuntament de Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc dels Premis Ànima que organitza el Col·legi de l'Advocacia de Girona, a instàncies de la comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) i amb l'objectiu de reconèixer a aquelles persones i institucions que treballen per la protecció dels animals i per la defensa dels seus drets, l'Ajuntament de Ripoll ha estat reconegut per la utilització d'un mètode ètic per a controlar la població de coloms a la vila. 

Aquest es tracta d'un sistema d'esterilització de coloms implantat l'agost del 2015, a través del qual es van instal·lar dues menjadores a Ripoll amb blat de moro recobert de nicarbazina, un anticonceptiu que impedeix la reproducció indiscriminada dels coloms. Gràcies a aquest mètode, l'Ajuntament ha aconseguit reduir la població de coloms a la vila.


En aquest sentit, la regidora de participació i convivència, Maria Dolors Vilalta, va recollir a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Girona el reconeixement atorgat a l'Ajuntament de Ripoll per haver estat pioner a les comarques de Girona en la utilització d'aquest mètode, i també per la campanya cívica relacionada amb aquest àmbit potenciada des de la regidoria de civisme i comunicació.

En el transcurs de l'acte també es va premiar als municipis d'Hostalric, Ullastret, Olot i Vila-sacra, els quatre municipis de la demarcació de Girona que utilitzen aquest mètode, i també a l'Ajuntament de Lloret de Mar per haver exclòs la utilització d'animals als seus actes festius.


Per finalitzar la jornada es va lliurar un Premi al Director del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB, Manel López Béjar, promotor del projecte de recerca d'una vacuna anticonceptiva per a senglars.

 

Participació