ERC descarta la proposta de Junts per Ripoll d'entrar al govern

La secció local d'Esquerra decideix en assemblea que farà una oposició activa i constructiva

per NacióRipollès , 8 de juliol de 2019 a les 12:00 |
Chantal Pérez, Roger Bosch i Nani Mora durant la roda de premsa d'ERC Ripoll | ERC Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La secció local d'ERC de Ripoll va decidir dijous en assemblea de militants i simpatitzants del partit, que el grup municipal es quedarà a l'oposició a Ripoll, amb la intenció de ser molt actius durant els pròxims 4 anys, per tal de defensar el programa electoral presentat a les darreres eleccions municipals del 26 de maig i amb la voluntat de demanar al proper equip de govern que implementi el màxim de les propostes del partit.
 
ERC va rebre fa unes setmanes la proposta de Junts per Ripoll d'iniciar converses per a establir un pacte de govern, amb la presència dels dos partits, però des de la secció local dels republicans s'ha preferit que el partit exerceixi d'oposició, apostant per donar suport a l'equip de govern quan es tracti de portar a terme les propostes compartides. També fiscalitzarà l'acció de l'equip de govern i, si no hi ha acord, aportant propostes alternatives i constructives.

 
La secció local d'ERC considera que els resultats electorals del 26 de maig són prou clars, i que en ser el segon partit en nombre de vots rebuts, el partit ha de restar a l'oposició. Així i tot, des d'ERC Ripoll volen deixar clar que no bloquejaran el poble sinó que l'objectiu és que Ripoll avanci, i que estaran a prop dels barris i de totes les persones i escoltaran totes les propostes.
 
Les persones que anaven als primers llocs de la llista seguiran exercint simbòlicament de regidors de suport i cadascun d'aquests membres, en un àmbit concret assumirà la responsabilitat de recollir i fer arribar a l'ajuntament –a través del grup municipal- tot allò que es proposi des del mateix partit o que hagi arribat de persones i entitats ripolleses. 

 
Des de l'oposició, Esquerra vol treballar per aconseguir que Ripoll torni a exercir com a Capital del Ripollès, i que sigui la vila referent per a totes les persones de la comarca pel que fa a serveis, comerç, activitat econòmica, i també un pol d'atracció per als visitants que facin parada a la capital, a tots els municipis del Ripollès i a les comarques properes.
 
El grup municipal explica que estarà al costat de les polítiques de pau, d'acollida, de suport a la diversitat i de bona convivència, i també vetllarà per una vigilància absoluta de qualsevol cas de radicalització o risc de violència, amb independència de la religió o ideologia de la qual provingui.


Finalment, la secció local d'ERC a Ripoll també explica que, en l'àmbit nacional, es donarà suport si es decideix que hi hagi governs de concentració arreu de Catalunya, de partits democràtics i sobiranistes, per lluitar contra la repressió de l'Estat i per aconseguir la República.

 

Participació