El Festival del Comte Arnau es queda sense el mercat d'època

Enguany el certamen amplia el cicle d'espectacles

El festival del Comte Arnau, a Sant Joan de les Abadesses
El festival del Comte Arnau, a Sant Joan de les Abadesses | Aj. Sant Joan
Redacció
03 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:42h
Un estiu més arriba a Sant Joan de les Abadesses el Festival del Comte Arnau, un certamen anual de programació cultural inspirat en el mite del Comte Arnau i ambientat en els temps feudals.

El festival, que se celebra del 6 de juliol al 21 d'agost i enguany arriba a la 24a edició, és una proposta d'activitats que relacionen el patrimoni arquitectònic, la història, les llegendes i les tradicions de Sant Joan de les Abadesses. Els espectacles tenen lloc al mateix espai on també transcorren les llegendes que els inspiren. La recepta portarà dansa, teatre i música, i estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte.

En aquesta edició, la novetat és que no es farà el ja tradicional Mercat del comte Arnau ambientat a l'època medieval, però en canvi, el festival creix amb un quart espectacle i es mantenen les activitats complementàries habituals com les visites dramatitzades Els desitjos del comte Arnau, la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, i l'oferta gastronòmica de restaurants i fleques amb productes inspirats en els receptaris de cuina medieval.
 
El tret de sortida al certamen el donarà la conferència El rastre valencià del Comte Arnau a càrrec de l'escriptor i filòleg Víctor Gómez, a través de la qual afegirà València a la llista d'espais geogràfics relacionats amb el mite. Gómez ho farà a través de documents orals i escrits i en noms de lloc, i assenyalarà la vigència de tradicions al voltant del mateix comte i d'altres manifestacions de la mateixa llegenda, en què el comte Arnau o algun personatge equivalent, pren altres noms o altres formes.

Aquest acte tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a les set de la tarda al Palau de l'Abadia, i en acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolç del comte Arnau elaborat pels flequers i pastissers de la vila.
 
Un dia abans també s'inaugurarà l'exposició La llegenda del Comte l'Arnau: el mite segons Josep Ribot i Calpe, que romandrà oberta al públic fins al 30 de juliol, i que compta amb dibuixos, esbossos i apunts relacionats, per una part, amb els paisatges i indrets del comte l’Arnau, i per l’altra, amb les seves gestes, proeses i maldats.
 
Enguany, un dels actes més esperats i que tancarà el cicle és l'espectacle Les cançons seran sempre nostres, una proposta musical del carismàtic líder del grup Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista, Magí Canyelles, que pretén recuperar i normalitzar l'ús popular de la cançó tradicional.

Podeu consultar la programació aquí.